ZONGULDAK M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün yedikleri pastadan zehirlenen 17 mahkum ve 2 infaz koruma memuru, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Beycuma Beldesi'ndeki cezaevinde öğle menüsünde mahkumlara çorba, köfte ve tatlı olarak pasta verildi. Yemekler, cezaevinde yapılırken pasta kent merkezindeki bir pastaneden alındı. Akşam saatlerinde mahkumlardan bazıları mide bulantısı ve kusma şikayetiyle revire başvurdu. Aynı şikayetle 2 infaz koruma memuru da revire gitti. Mahkumların bir bölümü tedavilerinin ardından koğuşlarına geri döndü. Şikayetleri devam eden 4 mahkum ve 1 infaz koruma memuru akşam, 13 mahkum ve 1 infaz koruma memuru da gece saatlerinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Toplam 17 mahkum ve 2 infaz koruma memuru, tedavilerinin tamamlanması ardından sabaha karşı taburcu edildi.

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muharrem Erdem, cezaevinden besin zehirlenmesi şikayetiyle 17 mahkum ve 2 sivilin hastaneye başvurduğunu söyleyerek, "Gerekli takip ve tedavileri yapıldı ve bugün itibariyle sabaha karşı hepsi taburcu edildi. Sağlık durumlarında bir sıkıntı yok. Gıda zehirlenmesi olarak görünüyor. Besin zehirlenmesinin neden kaynaklandığı yapılacak incelemeden sonra kesin belli olacak" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nce başlatılan inceleme kapsamında mahkumların yedikleri pastadan numune alındığı, incelemenin sürdüğü belirtildi.

 

Editör: TE Bilisim