Zonguldak kamuoyunun son günlerde gündeminde olan konulardan biri MADO'nun Esas AVM önüne ek olarak yapılan tenteli kısmı ve oturma alanı. Yapılan şikayet ve itirazlar sonrasında üzeri tenteyle kapatılan çıkma kısmın yasa dışı olduğu için terki istendi. MADO yönetimi de bu durumu Zonguldak Belediyesi ve AVM yönetimine yönelik ‘Kapatıyoruz' yazılı imalı bir teşekkür afişi ile protesto etti. Afişin asılması üzerine ekipler gönderildi. Çalışanlar afişin indirilmesine karşı çıkınca zabıta ve AVM'nin güvenlik görevlileriyle karşı karşıya geldi. Tartışmaya Polis müdahale etti. Sorun hem bitmedi hem de çözülemedi. Yaşananlar bazı soruları gündeme getirdi. En başta Zonguldak Belediyesi ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in yanıtlaması gereken sorular şöyle.

İŞTE O SORULAR

BİR
Olaylar bu aşamaya gelmeden ve MADO'ya yaptırım uygulanmadan önce işletmeciye, AVM yönetimine hangi sözler ve güvenceler verildi? Bu işin olamayacağı en baştan neden söylenmedi? Bu güvenceler hangi beklentiler karşılığında sağlandı?

İKİ
MADO'nun tente ve çıkmasına yapılan müdahaleler Memurlar Lokali'nin kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan betonarme çıkmalarına, Alaborina Restoran ile Esas AVM arasındaki kaçak yapılan kafelere, Belediye Meclisi'nde bulunan üyelerin kaçak binalarına, imtiyazlı kişilerin çıkmalarına neden yapılmadı? Akdemir, mahkeme kararlarına rağmen yıkım kararlarını neden ve nasıl uygulamadı.

ÜÇ
İncivez'de yaptırdığı binaların fazla ve kaçak katlarını yıkmayan, yıktırmayan Zonguldak Belediye Meclis Üyesi, Encümen Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Zeki Çolak, meclis toplantılarında Belediye Başkanı Akdemir'in solunda neden oturuyor? Hakkında yıkım kararı bulunan diğer yerleri yıkımdan kurtarmak için mi?

DÖRT
Zonguldak Belediyesi ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir neyin karşılığında adamına göre muamele yapıyor? Hakkaniyeti sağlama adına söz veren Zonguldak Belediye Meclisi ce CHP'nin parti yönetimi yapılan keyfi ve kişiye özel uygulamalar karşısında neden susuyor?

Editör: TE Bilisim