Genel Maden İşçileri Sendikası, Türkiye Maden Mühendisleri Odası tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Törene, İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Türkiye Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez yönetimi MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner katıldı.

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, bugüne kadar yaşanan maden facialarında Soma ve Zonguldak'ta hayatlarını kaybeden maden şehitlerini anarak;
"Madencilik ülkenin kalkınmasından önemli bir roldür. Sektörde yaşanan sorunlara karşı çözüm önerileri getirilmiyor. Sektörle ilgili politikalar olumsuz etkiliyor. Bundan sonraki süreçte sektörde yaşanan tüm olumsuzlukların giderildiği bir madencilik sektörü diliyorum. Tüm madencilerin madenciler bayramını kutluyorum" dedi.


GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de; "Dünya genelinde tüm madenciler çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Tüm maden şehitlerini ve ülkemizi kurtarırken Şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim