“Lavuar Projesi Oyunları…” başlıklı yazıda, “Bu alanın projesini neden gizliyorsunuz?” diyen Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“10 yıl boyunca CHP Belediyemiz tarafından yapılması istenmediği için engellenen biz gelince hemen yaparız denilen Lavuar alanı projesi için 5 yıl geçtikten sonra yine Belediye başkanı tarafından yapılan açıklama ile 19 Haziran’da ihalesinin tekrar yapılacağı belirtilmiştir.

Şehir için önemli bir alan ile ilgili proje yine gizleniyor, yine saklanıyor.

Zonguldak halkı burada ihale edilen projede neler olduğunu bilmek istiyor. İhale yapılmadan proje neden Zonguldaklılar ile paylaşılmıyor.

Bu alanın projesini neden gizliyorsunuz?

İhale ettikten sonra yine suyunu çıkaracak mısınız?

İhale diyorsunuz ama alacak olan yine zaten belli mi? Uzun Mehmet Camisini yapan firmaya yine verilecek mi? Verilecekse bunun adı ihale etmek mi?

Zonguldak merkezinin trafik akışını alt üst edecek hiçbir bilimsel yanı olmayan köprünün yıkılması sevdanız için köprü altı esnafını da Lavuar Alanına yerleştirerek ticari yapılar ile doldurarak, burada yıllardır beklenen alanın tamamının kültür ve rekreasyon alanı yapılmasını engelleyecek misiniz?

İlk çilek hasadı başladı! İlk çilek hasadı başladı!

Bu kaçıncı proje değişikliği?

Proje içerisine ticari üniteler koyarak kent merkezinde insanların tek nefes alabileceği son alanı da ziyan    ederek bu şehre ihanet mi edeceksiniz?

Minibüs duraklarını buraya alarak alanın cazibesini yok mu ediyorsunuz?

Kültür alanları var mı?

Herkesin istediği, ortalama zekâ seviyesine sahip herkesin beklediği yeraltı otoparkı var mı?

Zonguldak merkezinin otopark sorununu çözmede en önemli ve kolay yol olacak, alanın zemin altının otopark kullanımı projede var mı? Yoksa bir kısmı için göstermelik otopark mı var?

Ya da Acılık da yaptığınız gibi ticari birimlerini satamadığınız, otoparkı olmayan bir ticari merkez ile bu alanı da mı ziyan edeceksiniz?

Otoparkı yer üstünde kullanmak gibi kimsenin aklına gelmeyecek en kötü karar olacak, alanı ziyan edecek bir buluşunuz mu var?

Bilmek istiyoruz Zonguldaklılar olarak, bu proje nerede, kimden neden saklanıyor, bu projede neler var,  neden kimse görmeden ihalesi yapılıyor neden halktan saklanıyor?

Bu gizlilik neden?

Aylardır mağdur ettiğiniz Merkez Çarşısı esnafı gibi Pazartesi buluşacağız dediğiniz köprü altı esnafını da ne zaman ihale olacağı ne zaman biteceği bütçesinin nereden karşılanacağı belli olmayan bilinmezlik ile dolu Lavuar Alanı projesi ile kandırıp mağdur mu edeceksiniz?

Merkez Çarşısı esnafını Ankara'ya yolladığınız ve mecbur ettiğiniz anlaşmaların yenileri olacak mı?

Ne yapacağınızı saklamak özgüven eksikliğidir projeye güvenmemektir.

Zonguldak halkı bu zihniyetteki yönetim yapısını hak etmiyor.”

Editör: TE Bilisim