Zonguldak'ta 3,5 yaşındaki,  lösemi teşhisi konulan ve 2 aydan az ömrü kalan Öykü Arin Yazıcı  için hem Zonguldak merkez hem de Çaycuma'da kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlenmişti. Henüz uygun donör bulunamayan ve iki aydan az bir zamanı kalan lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı ve onun gibi ilik bekleyen lösemililer için Çaycuma’da ikinci defa kök hücre ve kan bağışı yapılacak. Öykü Arin'in hikayesini sosyal medya üzerinden duyan Haluk Levent hem Öykü hem de diğer lösemi hastaları için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Levent, sosyal medyada tüm Türkiye çapında oluşturduğu AHBAP Grubu altında daha önce de kampanya başlatmış ve bir hastaya uygun donör bulunmasına vesile olmuştu. Levent, Twitter hesabından kampanyayı şu şekilde paylaştı:
"Öykü.. Sen ve senin gibi ilik bekleyen canlarımız için 1 ay önce yaptığımız kampanyayı yeniden başlatacağız.. Tüm AHBAP’larla bir nevi seferberlik ilan ettik.. Yarın tarih açıklayacağız ve Türkiye’nin en büyük kampanyasını başlatacağız. Tüm takipçilerimden destek bekliyorum."

"Evet çok çok kişinin katılması amacı ile 9 Şubat Cumartesi tarihini uygun bulduk. Türkiye’nin bugüne kadar en geniş katılımlı ilik bağışı kampanyası olacak. Türk Kızılay’ı ile de görüştük. Her tarafa bağış çadırları kuracaklar. Haydi Türkiye 9 şubatta kan bağışına!"

Haber Kaynağı: Neslihan ALTUN

Editör: TE Bilisim