Köpek ve sahibinin iyi anlaşması aralarında sağlıklı ve mutlu bir iletişim için önemlidir. Bu yüzden köpek sahipleri yavru ya da yetişkin bir köpeği sahiplendiğinde belirli noktalarda eğitilmesini ister. Yavru köpek eğitimi 3 ayı geçtikten sonra yapılabilir. Burada ileri bir itaat eğitimi ile başlamak köpek için verimli olmayacaktır.

Yavru köpek eğitimi alınacak ise temel itaat eğitimi tercih edilmelidir. Temel itaat eğitimleri ile yavru köpekler tuvalet eğitimi başta olmak üzere oturması, yatması, kalkması, gelmesi ve istediğiniz yere gitmesi için komutlara uyum sağlamasını sağlayacaktır. Köpeklerin kaç gün içerisinde eğitileceği ile ilgili ise kesin bir zamanlama söylenmesi doğru değildir.

Yetişkin Köpek Eğitimlerinde Hangi Eğitimler Verilir?

Köpeklerin yavru olmaktan çıkıp yetişkin köpek olarak kabul edilmeleri 20 aydan sonra başlar. Geçen bu süreçle birlikte köpeklere yetişkin köpek eğitimi verilebilir. Ancak köpekler yetişkinlik döneminde ergenlik çapına giren gençler gibi farklı davranışlar sergileyebilir. Bu yüzden yetişkin köpek eğitimi kapsamında uzman eğitmenden destek alınması önerilir.

Hause of İstanbul’un deneyimli eğitmenleri bu kapsamda kaliteli bir eğitim sunar. Köpeklerin rahat hissedeceği merkezlerde onlara uygun eğitim programları hayata geçirilir. Verilen uzman eğitimler ile köpeklerin tasmasız bir şekilde sahibinin komutlarını alması ve uygulaması sağlanır.

Köpek Eğitiminde Nelere Dikkat Edilir?

Köpek eğitimleri uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Dikkat edilmediği takdirde köpekler öğrenmesi istenen komutları algılayamaz ve başarısız olur. Köpek eğitiminde en önemli adım verilen komutların tutarlı olmasıdır. Köpeklere verilen eğitimlerdeki konumlar her zaman kısa ve bir önceki komutla aynı olmalıdır. Aksi halde köpek doğru komutu hayata geçiremez. Diğer nokta ise eğitim sırasında sıkılmamaktır.

Eğer yoğun bir program uygulanırsa hem siz hem de köpeğiniz eğitimden sıkılır. Bu da verimsiz bir sürece dönüşür. Köpeklerin kaç günde eğitileceği ile ilgili kesin bir süre belirtilmesi ise doğru değildir. Her köpeğin öğrenme yeteneği ve algılarının açık olması farklıdır. Bu yüzden köpeğe ve daha önce aldığı eğitimlere göre öğrenim süresi de değişir.

Pet Taksi Nasıl Kullanılır?

Pet taksi yurt dışında köpeklerin nakil edilmesi için kullanılan son yıllarda ülkemizde de tercih edilen bir hayvan taksidir. Bu taksilerde köpeklerin istenilen adreslere nakli yapılır. Nakil sırasında hayvanların ihtiyaç duyduğu araç ve gereçleri de barındıran Pet taksiler köpeklerin konforlu bir şekilde yolculuk etmesini sağlar. Pet taksi hizmeti veren firmalarda veteriner hizmeti de bulunur. Yolculuk sırasında ortaya çıkabilecek her durumda acil yardım ekipleri harekete geçer.

Pet taksi uygulaması uzun araba yolculuklarında köpeklerinin daha rahat yolculuk etmesi için kullanılır. Bu yolculuk boyunca köpeğinizin araç içerisindeki durumunu izleyebilir, istediğiniz zaman araç şoförü ile iletişime geçebilirsiniz. Firmamız da bu kapsamda güvenilir, kaliteli ve konforlu bir nakil hizmeti sunar.

Köpek Eğitiminde Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek eğitimi almak isteyen köpek sahipleri eğitim merkezi seçiminde özenli olmalıdır. Eğitim alınacak merkezin açık alana sahip olması, eğitim alanının donanımlı olması, bünyesinde bir veteriner bulundurması, temizlik ve hijyen koşullarına da uyması gerekir. Bunun yanı sıra eğitimleri gerçekleştirecek uzman eğitmen hakkında da araştırma yapılmalıdır. Burada eğitmenin yeterli donanıma ve sertifikaya sahip olması gerekir.

Aksi halde köpeğiniz eğitim sürecinde rahatsızlık duyabilir. Bu da eğitimin verimli geçmemesine yol açar. Köpek eğitimi fiyatları da bu özelliklere göre artış ya da düşüş gösterir. Köpek eğitimi ile ilgili bilgi için ekiplerimizden günün her saati bilgi alabilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

Editör: TE Bilisim