Zonguldak'ın yetiştirdiği Türk halk Müziği sanatçısı Gökhan Durgut Memur-sen İl Başkanı Kamuran Aşkar'ı ziyaret etti.

Memur-sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak'ın tanıtımı noktasında kedisine her türü desteği vereceklerini söyledi.

Aşkar, "Zonguldak Memur-Sen olarak defalarca dile getirdiğimiz bir husus var. Zonguldak'ın dışarıda tanıtımı noktasında hep bir sıkıntı olduğunu vurguluyoruz. İşte bu sıkıntıyı aşma noktasında Zonguldak'ımızın sanatta, sporda, siyasette başarılı olmuş kişilerin öncelikle Zonguldak'ı sahiplenip bu dışarıya çıkan insanlarımızın şehrimizi tanıtımı noktasında önemli rol oynaması gerektiğine  inanıyoruz. Bu kapsamda da bugün ziyaretimize gelen Gökhan Bey kardeşimiz gerçekten müzik alanında Zonguldak'ın yüz akı olabilecek bir arkadaşımızdır. Ben kendisini yakından tanıyorum. Ortaya koyduğu eseriyle beraber baktığımızda müzik dünyasında kısa sürede çok ses getireceğine inandığımız bir arkadaşımızdır. Zonguldak'ın Gökhan Durgut'u özellikle sahiplenmesi ve tanıtımı noktasında sahip çıkması gerektiğinide yapacağını inanıyorum. Zonguldak Memur-Sen olarak da biz de Gökhan kardeşimizin gerek Zonguldak'ta ve gerek Türkiye geneli göstereceği bundan sonraki müzik yaşantısını başarılı olabilmesi noktasında, tanıtımı noktasında üzerimize düşen rolü devam ettirmemiz gerektiğini ve her türlü şartta destek vereceğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum.

Özellikle Zonguldak'ta ilgili yaptığı madenci türküsünün çok önemli olduğunu ve Zonguldak'ın madenleri, Zonguldak şehrinin tanıtımı noktasında ulusal basında çok ses getireceğine inanıyorum ki Gökhan bey TRT yayınlarında olsun, Flaş TV'de olsun, ulusal ölçekte ki yayınlar olsun tanınma sıkıntısını açmış bir arkadaşımızdır. Bizlerde Gökhan Bey'i sahiplenerek o ulusal basın da Zonguldak'ın reklamını yapması noktasında Memur-Sen olarak her daim yanında olacağımızı ve bundan sonrada her daim destek vereceğimizi düşünüyorum ve çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah Zonguldak adına da kendi adına da hayırlı hizmetler vereceğine canı gönülden inanıyorum" dedi.

KARAELMAS İSİMLİ ESERİME ZONGULDAK'TA KLİP ÇEKMEK İSTİYORUM

Gökhan Durgut'da yaptığı açıklamada, albüm çıkarmanın mutluğu içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kamuran başkanımız burada anlatmak istediklerimin birçoğunu zaten dile getirdi. 'Karaelmas' adlı eserime öncelikle Zonguldaklı madencilerin, madencilerin nasıl çalışma şartları içini de olduğunu anlatmam istedim. Zaten bende kendim bir madenci çocuğuyum. Dereler kara akıyor diye, analar yolları gözlüyor, çoluk çocuk aç bekliyor, selam sana Zonguldak diyerek buradan Zonguldak'ın tanıtılmasını ve duyurulmasını çok istedim böyle bir eserle. Burada İsmail hocam olsun, Kamuran hocam olsun bize lise yıllarında nasıl iyi bir insan olacağımızı öğrettiler. Bugün söz yazabiliyorsam, beste yapabiliyorsam bu sizlerin sayenizdedir. Bir şeyler yapmaya çalıştım. Zonguldak halkıda bize destek verirse çok memnun oluruz. Karaelmas isimli madenci şarkıma Zonguldak'ta klip çekmek istiyorum. Karaelmas isimli şarkım ile Zonguldak'ı tanıtmak istiyoruz. Çünkü ben birçok ulusal sanatçının bağlamacılığını yaptım ve hemen hemen hepsi de kendi memleketlerinde klip çektiler. Bende aynı şekilde Zonguldak'ta klip çekmek istiyorum"

Editör: TE Bilisim