Kuzu, gündem dışı söz almış ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan ilk depremin ardından afet bölgesine giderek yaptıkları yardım çalışmasını özetlemiş, ancak zaman içinde hükumetin bazı eksiklerini eleştirdikleri için kendilerine karşı yöneltilen sert cümleleri ha etmediklerini ve bu sözleri kullanan iktidar yöneticilerini kınadıklarını söylemişti. Kuzu’nun konuşması bitmeden AK Parti sıralarından tepkiler yükselmiş, aralarında grup sözcüsü Numan Korkmaz’ın da olduğu bazı AK Partili meclis üyeleri; “Burada siyaset yapma! Siyasetini dışarıda yap!”, sözleriyle Kuzu’nun sözlerini sonlandırmasını istemişlerdi.

Meclis toplantısında yaşanan bu tartışmalarla ilgili görüşlerini aldığımız İYİ Parti Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu, Cumhurbaşkanı’nın hakaretlerinden dolayı, böyle bir yönetim tarafından yönetilmekten utandığını söylemek istediğini hatırlatarak şunları söyledi:

“AK Partili meclis üyelerinin tepkilerini kesinlikle anlayamadım. Gerçekleri duymaya tahammülleri olmadığı için aşırı şekilde bağırdılar. Belki de Belediye Başkanı’mız araya girmese saldıracaklardı. Ben tek başına bir belediye meclis üyesiyim. Tek başına da partimi ne kadar temsil ettiğimin farkındayım. Gücüm yettiğince de temsil edeceğim; ama arkadaşlarımızın o kadar hararetli bir şekilde üzerime saldırmalarına, Belediye Başkanı’nın araya girerek ortamı sakinleştirmeye mecbur kalmasına üzüldüm. Konuşmamdan sonra söz hakkı da almadılar. Bu belediye meclis toplantısı; herkesin söz alma hakkı vardır. Kendileri benim konuşmamdan herhangi bir rahatsızlık duyuyorlarsa söz alıp bana cevap vermeleri gerekirdi. Demek ki doğru söylüyorum; tahammül edemediler ve bunu şiddete dayandırıp bana saldırmaya kalktılar. Bu davranışlarından dolayı onları da kınıyorum.”

NELER OLMUŞTU?

 01-03-2023 | 14 : 01 46

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Mart ayı Olağan Toplantısı’nda tartışma yaşandı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın gündem dışı konuşmasından sonra söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu, deprem bölgesinde giderek yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi vermek istedi. Sözlerine Ereğli halkı ile birlikte yürütülen çalışmalar dolayısıyla Başkan Posbıyık’a teşekkür ederek başlayan Kuzu, yaşanan felaketlerin ardından Türk ulusunun ortaya koyduğu dayanışmanın önemine işaret ederken, bunun tam aksine, son günlerde ortaya konan nefret söylemlerinin yaratığı rahatsızlığa dikkat çekmek istedik. İktidar yöneticilerinin sarf ettiği bazı sözlerden dolayı kendilerini kınadığını ifade etmek isteyen Kuzu’ya AK Parti sıralarından tepki geldi. Parti Grup Sözcüsü Numan Korkmaz başta olmak üzere bazı AK Partili meclis üyeleri Sertan Kuzu’yu siyaset yapmakla eleştirirken Numan Korkmaz; “Siyasetini dışarıda yap!”, uyarısında bulundu. AK Pari belediye meclis üyelerini sakinleştirmeye çalışan Başkan Halil Posbıyık, İYİ Partili Kuzu’yu da konuşmasında olumlu bir üslup kullanması gerektiği konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim