KESK ve Zonguldak Şubeler Platformu sendikalarının kuruluşunun 22. Yılını yaptığı etkinlik ile kutladılar.

KESK binasında yapılan etkinliğe, KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile kamu emekçileri katıldı.

KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, yapılan etkinlik ile ilgili konuşmasında, "KESK kurulduğu günden bugüne kadar emek ve demokrasi mücadelesinde hiçbir zaman bir adım geri atmayan Kamu Emekçilerinin sosyal ve ekonomik kazanımları için mücadele tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve bundan sonra da bu ilkeler üzerinden meşruu fiili mücadelesini sürdürmeye devam edecektir" diyerek şunları söyledi:

"Konfederasyonumuz ve Sendikalarımız Gerici Faşist AKP 15 yıllık iktidarına karşı mücadelesini sürdürmektedir. Kamusal alana AKP iktidarı tarafından yapılan saldırılar karşısında eğer bizlerin mücadelesi olmamış olsaydı AKP kendisine dikensiz gül bahçesini yaratmış olacaktı. Ancak, bizim kendimizin dahi göremediği ve bazen acımasızca eleştirdiğimiz mücadelemiz AKP'nin Eğitimden, Sağlığa, Enerjiden, Sosyal Güvenlik ve Vergi politikalarına kadar istediği kadar piyasacı politikaları tam anlamıyla hayata geçirmesine engel olmuş ve olmaya da devam edecektir.

İşte AKP'nin bizlere bu kadar fütursuzca saldırmasının altında yatan bu gerçeklerdir. Bizleri ne kadar açlıkla terbiye etmeye çalışırsa çalışsın biz bu faşist saldırıyı daha çok yan yana gelerek ve saflarımızı sıklaştırarak aşacağız. Bugünlerden yarınlara bugün yaşadığımız sıkıntıların yanında daha sağlam dostluklar ve yoldaşlıklarımızı taşıyacağız. Son süreçte AKP muktedirlerinin, çocuklarının ve yakınlarının ülkemizi nasıl soydukları nasıl bir rüşvet ve haraç pisliğinde olduklarını görsel ve yazılı basında takip ediyoruz. Bu yolsuzluklar hayatın her alanında görülmüştür. Bu yolsuzlukları yapanların Uluslararası arenada yargılanması ve uygulanacak olan yaptırımların ülkemiz adına bir kare leke olması asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur.

Bu değerlendirme ışığında AKP iktidarı gezi eylemleri ile başlayan çöküşünün 7 Haziran seçimlerinde ve 16 Nisan Referandumunda iktidarının sonunu görmüş, bu ülkeli artık OHAL ve KHK'ları olmadan yönetemeyeceğini bilmektedir. Bu sebeple AKP'nin KHK'leri ile haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan ve ihraç edilen arkadaşlarımız onurumuzdur. Bir an önce OHAL ve KHK'lar kaldırılarak tüm arkadaşlarımızın işe başlatılması talebimizdir. Bu nedenle, DİSK. KESK, TMOB ve TBB olarak ülkemizdeki OHAL'ın kalkması ve KHK'ların haksız ve hukuksuz sonuçlarının bir an önce düzeltilmesi amacıyla başlattıkları ve kentimizde de önümüzdeki hafta yapacağımız eylem ve etkinlikleri önemsiyor, bu eylem ve etkinliklere tüm Emek ve Demokrasi güçleri ile Siyasi Partilerin desteğini bekliyoruz. Bu ülkede bizim daha söyleyecek sözümüzün ve görülecek yüzümüzün olduğunu belirten duygu ve düşünceler içinde hepinize bu anlamlı günümüze gelerek bizi onurlandırdığımız ve verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum"

Çetin'in konuşmasının ardından KESK'in kuruluşun yıldönümü için hazırlanan 22. Yıl pastası kesildi. Katılanlara çeşit ikramların yapılmasının ardından KESK'in bugünlere kadar geldiği günler ile ilgili hazırlanan slayt gösterisi katılanlara sunuldu.

Editör: TE Bilisim