Unutulan sokak oyunlarını canlandırmak amacıyla sosyal sorumluluk kapsamında dúzenlenen "Oynar Mısın Benimle" etkinliğine katılan Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakam Vekili Nevzat Taşdan, ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, çocuklarla birlikte ip atladı, köşe kapmaca oynadı karşılıklı halat çekti.

Kilimli"de, unutulan sokak oyunlarını canlandırmak amacıyla sosyal sorumluluk kapsamında "Oynar Mısın Benimle" projjesi gerçekleştirildi..
Kilimli sahil park spor alanında düzenlenen oynar mısın benimle etkinliğine Vali Yardımcısı ve Kaymakam vekili Nevzat Taştan, kilimli belediye başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Kilimli ilçe garnizon komutanı Mehmet Üstün, İşkur İl Müdürü Gönül demirsu, İl Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, AK Parti ilçe başkanı Sedat Demirci ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Etkinlik kortej yürüyüşüyle başladı.
Çocuklar daha sonra hep birlikte köşe kapmaca, ip atlama, halat çekme ve çuval yarışı gibi çok sayıda unutulan çocuk oyunlarını hep birlikte oynadılar. Çocukların mutluluğuna protokolde dahil oldu. Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Kilimli belediye başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Kilimli Garnizon komutanı Mehmet Üstün ve daire müdürleri çocuklarla birlikte halat çektiler ip atladılar, köşe kapmaca oynadılar, çocuklarla birlikte çocuk oldular onların mutluluğuna ortak oldular.

KAYMAKAM NEVZAT TAŞDAN: BU OYUNLARI MAALESEF ÇOCUKLARIMIZ BİLMİYOR

Vali Yardımcısı ve Kilimli kaymakam vekili Nevzat Taşdan, "çok güzel bir organizasyon ve belediye başkanımız da katkısından dolayı teşekkür ediyoruz. biz bu oyundarı şimdi görünce hatırladım, maalesef bizde unutmuşuz. Çocukluğumuz döneminde oynadığımız oyunlar bunlar. şu anda çocuklar bu oyunları bilmiyor, çok güzel bir etkinlik oldu maşallah” dedi.

Kilimli belediye başkanı Kamil Altun, "Öncelikle Bu organizasyona katkısı bulunan Sayın Vali yardımcımız ve kaymakamımız Nevzat bey'e çok teşekkür ediyoruz. Belediye başkanlığımız ile birlikte çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. burada çocuklarımızın özellikle yetim çocuklarımızla beraber onları bir nebze olsun mutlu edebilmek adına unutulmuş oyunlarımızı tekrar hatırlatabilmek istedik. şu anda çocuklarımız bilgisayarın başından başını kaldıramıyorlar çocuklarımız çok fazla sosyalleşemiyorlar, onları bir nebzede olsa sosyalleşmebilmesi adına düzenlenen bu etkinliğe katkı sağlamak bizleri mutlu etti. Ćocuklarımız çok mutlu ve Çok eğleniyorlar. Vatandaşlarımızla beraber çok güzel bir organizasyon oldu, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Projenin organizatörü Nur Sarı yaptığı açıklamada, Sokak oyunları teması altında unutulan bir geleneği tekrar ortaya çıkarmak ve birlikte oynamak geçmişten gelen bu kültürü çocuklara tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, katılanlara ve destek olanlara teşekkür etti. 
Nur Sarı, "Çok güzel bir gün, hep birlikte çocukluğumuza geri döndük. unutulmaması gereken kültürümüzü tekrar çocuklarımıza yansıtmaya çalıştık mutluyuz.Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.
Etkinlik kapsamında çocuklara ilizyonist tarafından gösteriler sunuldu.
Kaymakam Nevzat taşdan, Kilimli belediye başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan inan,ilçe Garnizon komutanı Mehmet Üstün ve İşkur İl Müdürü Gönül demirsu tarafından çocuklara hediyeler takdim edildi.
Çocuklara Ayrıca pamuk şekeri ve köfte ekmek de ikram edildi.

KAYMAKAM Ve BELEDİYE BAŞKANI TRİBÜNDEKİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

Kaymakamı Nevzat taşdan ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, tribünde etkinlikleri izleyen çocukları da unutmayarak onlara da tişört şapka ve hediyeler dağıttı.

Editör: TE Bilisim