Güneydoğu gazisi Melih Demir Elmas TV'ye gönderdiği mektupta FETÖ ile bağlantılı TUSKON soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ‘epilepsi' hastalığı gerekçesiyle tahliye edilmesinin ardından neden tahliye edilmediğini sordu.

 İŞTE O MEKTUP…

"Ben, terör gazisi Melih DEMİR. 

Bu mektubu cezaevinden yazmak zorunda kaldığım için çok üzgünüm. 15/07/1999 yılında Şırnak-Beytüşşebap kırsalında yaralandım. Yanımda 10 silah arkadaşım şehit olmuş benimle beraber 4 arkadaş ağır yara alarak kurtulmuş. Ağır bir beyin ameliyatı sonrası 38 gün sonra yoğun bakımdan çıkarak hayata tutunmuşum. Yapılan tedavilerin sonucu 2001 yılında yüzde 59 oranında sakat kaldım. Ancak hiçbir zaman üzülmedim övünç duydum.

Ben bir gaziydim artık bu ne büyük bir gurur anlatılmaz yaşanır. Artık kapımızı ne zaman bir devlet görevlisi çalsa ya da biz bir kuruma gitsek "Sizin için ne yapsak azdır'" diyerek bizleri yüceltip onurlandırıp sevindirirler.

Ancak bunun böyle olmadığını basit bir kavganın sonucunda karşı tarafın avukat olması sebebi ile anladım.

Haksız bir şekilde 21 ay ceza aldım.

Cezanın karşılığı 58 gün ceza infaz edip tahliye olacak iken rahatsızlanıp hastaneye yattım.

Ameliyat oldum. Hastane odasında cep telefonu ile görüşmekten hakkımda 15/07/2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün yapmaya çalıştığı kalkışmanın mensubu bir infaz memuru tarafından tutanak tutulup disiplin cezası tarafıma uygulanmıştır.

Ve açık ceza infaz kurumundan kapalı kuruma alınarak bütün haklarım elimden alınmıştır.

Cezanın tamamı tarafıma haksız bir şekilde infaz ettirerek bir haksızlık bir cinayeti işlenmiştir.

Suçsuz olduğumu Yargıtay ilamları ile itiraz ederek hak arasam da, hiçbir sonuç alamayarak tarafıma hak ihlali yapılmıştır.

Hakkımda Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesi ayrı bir ceza davası açmış olsa da cezaevinde yasaklı eşya suçunu işlediğimden bahisle açılan davada suçsuz olduğumu kanıtlamış olup hakkımda beraat kararı verilmiştir.

Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesine sunmuş olduğum Yargıtay emsal kararlarında anlaşıldığı üzere hastanenin ceza infaz kurumu bağlamında infaz kurumu sayılmasının mümkün olmaması sebebi ile suç unsurları oluşmadığından CMK 223/2-a maddesi uyarınca hakkımda berat karar verilmiştir. Adli emanet aileme teslim edilmiştir. Bu bağlamda ortada disiplin cezası almama sebep bir suç yok iken tahliye edilemem bir hak ihlalidir.

Geçirmiş olduğum beyin ameliyatı etkisi ile ‘Epilepsi' rahatsızlığı kalıcı olarak beynimde kalmıştır. Ömer Faruk Kavurmacı vatan hainliği ile yargılanırken epilepsi rahatsızlığı ile tahliye edilebiliyorsa şahsımın da durumunu kamuoyuna bildiririm.

Her zaman ‘sizler için ne yapsak azdır' diyen siz devlet büyüklerimizden şahsıma yardımcı olmalarını bekliyorum.

‘'Suç yoksa cezada olmamalıdır''

Editör: TE Bilisim