Karabük Demir Çelik Fabrikası 15 yıl aradan sonra Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ve garantör oluşu üzerine   Zonguldak özel sektör maden işletmecilerinden kömür almaya başladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir KARDEMİR yönetimi ile karşılıklı güven ortamının oluşturulmasından sonra 5.000 tonluk ilk sevkiyatın başarı ile gerçekleştirildiğini açıkladı. ZTSO Başkanı Demir , Ülkemizin en güçlü kuruluşları arasında yer alan KARDEMİR’in bölgenin dinamiklerinin desteklenmesi anlamında gösterdiği duyarlılık için kurum yöneticilerini kutladıktan sonra konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları dedi.

”Rödevanslı sahalarımızın yani Zonguldak sınırları içerisinde Taşkömürü üretimi yapan firmaların Soma sürecinden sonra yaşadığı sorunların çözümüyle ilgili olarak bakanlıklar nezdinde girişimlerimiz oldu. Ancak bürokratik işlemler görece yavaş ilerledi. Sonrasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızla tekrar masaya oturduk. Rödevanslı sahalardaki yaşanan sorunların tamamen çözülmesi ile ilgili kanun teklifini hazır hale getirdik. Meclis gündemine geldiğinde milletvekillerimizden ve TOBB başkanımızdan da destek isteyeceğiz.

Rödevanslı sahaların bir diğer problemi de KARDEMİR’le ilgili ilişkilerin bozulmuş veya zedelenmiş olmasıydı.  Bu problemin giderilmesi için taraflar ile bir görüşme trafiği yaşadık. Oda olarak inisiyatif alıp bu güven ortamını da sağladık. KARDEMİR’le de üyelerimiz için tekrar ticari bir süreç başlamış oldu. 5.000 tonluk ilk  sevkiyat başarı ile gerçekleşti. Tarafları kutluyorum. Zonguldak, Karabük, Bartın dayanışma içinde olmalıdır. Bu dayanışma sadece bu illere değil bölgeye de güç verecektir. Zonguldak nüfusunun büyük bir kısmı Karabük, Yenice, Bartın, Kurucaşile, Kozcağızlıdır.

Çelik sektörü zaten geleneksel olarak güçlü olduğumuz bir sektör. ERDEMİR’in, KARDEMİR’in bölgede olması bize güç kattı, istihdam yarattı. Ama bu alandaki katma değeri daha da yükseltmek bölge insanımıza daha fazla iş imkânı sağlamak için gayretlerimiz var.  Bu gayretlerimize destek veren Bölge Milletvekillerimize, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim “

Editör: TE Bilisim