Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz caddeye inerek kar küreme çalışmalarını yerinde inceledi. Aynı zamanda zabıta ekiplerinin çalışmalarını da inceleyen Zonguldak Belediye Başkanı Dr. ömer Selim Alan ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Elmas Tv ekranlarında ilk açıklamaları Gamze Taşdemir'e verdi.

Vali Tutulmaz: 'Kar ile mücadele devam ediyor'

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada: "Bence kar yağsın kar güzeldir. Tabii ki ihtiyaçtır mevsimi yaşamak inşallah ülkemizin her yerinde bu kar olur. Ülkemizin gördüğümüz kadarıyla en yoğun kar alan bölgesindeyiz şuanda. Kayıtları da inceledim. Dün ve bugün en yoğun kar alan bölgedeyiz. Şu anda üst kesimler de 1 metreyi geçen yerler var. Bunun etkisiyle tabi enerji hatlarına yapılan ağaçlardan kaynaklanan ve karın buzlanmasıyla da ağırlığından kaynaklanan arızalanmalar var. Dünden beri çok yoğun bir şekilde ekipler çalışmalarına devam ediyor. Yolları açıyorlar ama zaman zaman yine yol kapanıyor yağış devam ettiği için. İnşallah kısa sürede çalışmalarla düzelteceğiz. Kar ile mücadele sadece elektirik ve sularla değil şu anda karayollarında da önemli mücadeleler yapılıyor. Karayolları zaman zaman kapatılıyor şu anda kontrollü geçişler veriliyor. Yollar ne kadar açılsa da hemen tipi ile geri kapanıyor. Herhalde bugün biraz uğraşacağız. Çok bekledik kar yağsın diye buna da katlanacağız. Normal olarak yollar açılır. Köy yollarımızda dün hepsini açtırdık. Yeniden dün akşamdan itibaren yağan kar ile yeniden kapandı sabah 06:00‘ dan itibaren yeniden çalışmalara başlandı devam ediyor yol çalışmaları.” dedi.



Başkan Alan'dan kesinti açıklaması;

Yoğun kar yağışıyla çalışmalar nasıl devam ediyor bir taraftan su sıkıntısı sorusuna Selim Alan;


“Dün ne yazık ki 10:00 sularında enerji hatlarında ağaç devrilmesi sonucu ne yazık ki elektrikler kesildi. Elektrikleri veremedik, elektrikleri veremediğimiz için dolayısıyla suyu da kesmek zorunda kaldık. Barajdan suyu pompalayamadığımız için suyu da veremedik. Tam tamirat yapıldı arıza giderildi derken ne yazık ki 3-4 ağacın daha devrilmesiyle birlikte uzayan bir süreç büyük bir sıkıntı yaşadık. Belli bölgeler olmak üzere diğer ilçelerimize ve beldelerimize de verilemediği için ne yazık ki vatandaşımız sıkıntı çekti biz de sudan sıkıntı çektik. Şu an hala bir iki mahalleye su veremediğimiz yerler var. Sayın Valim biliyorsunuz elektrikler yok elektrikler olmadığında da barajlarda ki sularda pompalanamadığı için suları veremiyoruz. Yoksa bizlik bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. İnşallah bir sıkıntı yaşamayacağız. Kar bekliyorduk. Hazırlıklıyız. En çok çocuklar sevindi tabii ki. Onlar keyfini çıkartıyorlar. Yarına kadar yağış devam edecek biz bunu bekliyoruz zaten. Bu çalışmalar da biraz sabır ama şu beyaz güzellik her şeye bedel. Çocuklar sevinirken biraz çilesini de vatandaşla birlikte çekiyoruz ama buna da şükür diyorum. Barajlar için inşallah hayırlı olur bereketli olur. Tadını çıkartalım çok bekledik. İnşallah sıkıntı yaşamamak için biz çalışmalarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Onları da tebrik ediyorum sadece belediye çalışmalarımızı değil ulaşımda ki arkadaşlarımızı da sağ olsunlar bize destek veriyorlar. Hem yollarımızı hem ana har tellerimizi açık yüreklilikle çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte başaracağız” dedi.

Editör: TE Bilisim