Rüşvet ve şantaj iddiaları sadece bir yalandan ibarettir.

O dönem Ege Doğa Geri Kazanım A.Ş. kendi isteği ile Elmas TV ile iletişim kurmuş, cüruf işinin aslını Ereğli halkına duyurmak istediğini bildirmiştir. Bu görüşmeleri Elmas Televizyonu’nda programcı olarak görev yapan Cevdet Akgün sürdürmüştür. 200 Bin TL rüşvet alındığına dair çıkan bütün haberler iftira ve karalama kampanyasının bir parçasıdır. 

Ege Doğa Geri Kazanım Anonim Şirketi o dönem prodüksiyon hizmeti olarak bizden çekim talep etmiştir. Bu hizmet karşılığında, Ege Doğa Geri Kazanım Firması’nın TV’de tanıtımı ve yapmış oldukları cüruf işinin topluma tanıtılması konusunda reklam ve tanıtım videolarının ücreti 250 bin TL alınmıştır. Bu 250 Bin TL’nin 200 Bin TL’si Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Elmas Televizyonu’nda gazeteci olarak programlara katılan Cevdet Akgün tarafından banka havale yoluyla, 50 Bin TL’si ise o dönem Ege Doğa Geri Kazanım A.Ş’de Müdür olarak görev yapan Durmuş Oral’dan yine Cevdet Akgün tarafından elden alınmıştır. Söz konusu dekonta belirtilen 200 Bin TL Cevdet Akgün tarafından Elmas Televizyonu’nun hesabına aktarılmıştır. Pusula Gazetesi’nde denildiği gibi rüşvet ve tehditle alınan bir para söz konusu değildir.

Alınan bu paralar Elmas Televizyonu tarafından yapılan tanıtım, reklam ve yine özel drone çekimlerinin karşılığında hizmet bedeli olarak alınmıştır. Yapılan bu çekimler Elmas Televizyonu’nda yayınlanmıştır. İsteyen herkes bu yayınlara internet üzerinden ulaşabilir.
 
Elmas Televizyonu her ne kadar Ege Doğa Geri Kazanım A.Ş’nin reklam ve tanıtımına TV’de yer verse de Gazetecilik ilkelerinden hiçbir ödün vermeden cüruf denilen atık maddenin doğaya ve çevreye vermiş olduğu zararı haberleştirmeye devam etmiştir. Cüruf maddesinin ne kadar tehlikeli bir madde olduğu TÜBİTAK raporlarında doğrulanması üzerine de Ege Doğa Geri Kazanım Anonim Şirketi’nin reklam içeren haberlerine son verilmiştir. Ayrıca iddia edildiği gibi söz konusu para rüşvet karşılığı alınmış olsaydı Elmas Televizyonu aylardır cüruf tesisi ile ilgili yaptığı ısrarlı haberleri son verir bu konuyla ilgili haberlere yer vermezdi. Ege Doğa Geri Kazanım Anonim Şirketi ile ilgili yapılan hiçbir haber ne silinmiştir, nede kaldırılmıştır.

Ayrıca Ege Doğa Geri Kazanım Firması’nın özel tanıtım çekimi için ilgili firmaya gidildiği tarihte şirket Müdürü olarak görev yapan Durmuş Oral ile yaptığımız görüşmede Oral; “Bu para yapılan özel tanıtım çekimi için ödenmiştir” demiştir. Bu konuşmada kayıt altından ve gerektiğinde adli mercilere sunulacaktır. 

Yaşananların ardından Ereğlili Çevrecilere söz hakkı verdiğimiz haberler, Ege Doğa Geri Kazanım Firması tarafından kaldırtılmak istenmiştir. Ege Doğa Geri Kazanım Firmasının bu istediğine olumlu cevap vermediğimiz için ve yapılan çevre katliamına sessiz kalmadığımız için Erdoğan Erdem ve Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç Pusula Sahibi Ali Rıza Tığ ile bize bu iftirayı atarak Ege Doğa Geri Kazanım Firmasının çevre katliamının üzerini örtmeye çalışıyor.

Kişiler hakkında yaptığı ya da yapmadığı haberler karşılığında bugüne kadar defalarca rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalan, aleyhinde dava açılan, çeteye yardım ve yataklıktan yargılanan Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’ın bu karalama çabası son derece manidardır. 
Elmas Televizyonu olarak bu konuda yasal yollara başvurarak gerçeğin ortaya çıkması için gereken mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Elmas Televizyonu’nun bölge halkını zehirleyen Ege Doğa Geri Kazanım Firması’na ait cüruf tesisi ile ilgili haberlerine psikolojik baskı yapmak amacıyla Pusula Gazetesi üzerinden yürütülen algı operasyonu bundan sonra yapacağımız haberleri engellemeyeceği gibi aynı kararlılıkla üzerine gidileceği kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. 

Elmas Televizyonu Yönetimi

Editör: TE Bilisim