Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı görevinden, arkasında bir çok şaibe bırakarak istifa eden ve piyasaya yaklaşık 12 Milyon TL borcu olduğu iddia edilen Aydın Ergenç, zaman zaman piyasaya olan borçları ile gündeme gelmişti. Ergenç’in Kızılay Zonguldak Şube binasının bir bölümünü çocuklarının işleri için tahsis ettiği iddiaları da gündemde geniş yer tutmuştu. İstifasının üzerinden geçen sürenin ardından, dün Pusula Gazetesi'nde Aydın Ergenç dönemine ait Kızılay harcamaları açıklanmıştı. Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı’nda 2021 yılında yapılan faaliyetler ve harcanan ödenekler hakkında yapılan açıklamada, özellikle Kozlu'da yapılan çöp toplama çalışmasına harcanan para dudak uçuklattı. Pusula Gazetesi'nin açıkladığı ödeneklerde, Kozlu’da yapılan faaliyette 200 Zonguldak Genç Kızılay ekibi tarafından Kozlu Sahili’nde temizlik yapılarak, 314 poşet çöp toplanan etkinlik için bütçe hariç 29.000 TL harcandığı aktarıldı. 

TEPKİLERİN ARDINDAN HABER DEĞİŞTİ!

Bugün kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Pusula Gazetesi tekrar bir haber yayınlayarak gönüllü sayısını 200'den 140'a çekerek, dünkü haberde 29 bin TL harcandı ifadelerini "Bu iş Kızılay gönüllüleri tarafından yapıldığı için hiçbir ücret harcanmayıp derneğe 29 bin TL katkı sağlanmış oldu" diye değişti. 
Adı bir çok şaibeye ile anılan Aydın Ergenç’in döneminde yapılan harcamaların Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim