Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu Elektrik Atölyesi İç Mimari Tasarım Projesi sergi ve jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sevgi ve jüri değerlendirme toplantısında Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde öğrenim görmekte olan 40 öğrenci elektrik atölyesi için hazırladıkları projeleri ve maketleri öğretim görevlerine sundular.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Kırbıyık yaptığı açıklamada;

"Bizim bu dönemki çalışmalarımızdan bir tanesi de bugün gerçekleştirmekte olduğumuz Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencileri ile bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmanın ana teması daha önce vakfımız tarafından tescil ettirilen TTK elektrik atölyesinin ne şekilde değerlendirileceği ile ilgili. Daha önce Valilik tarafından gerçekleştirilen bir davet sırasında bu öğrenciler kentimize geldiler, atölyeyi gezdiler ve öğretim görevlileri tarafından kendilerine bitirme ödevi olarak bu mekanının nasıl değerlendirilmesi konusunda bir ödev verildi. Bu çerçevede öğrenciler çalışmalarını yaptılar ve mezun durumundaki bu arkadaşlarımız bugün tek tek 39 öğrenci üçü erkek 36'sı kız olmak üzere ve dört öğretim görevlisi başlarında olmak üzere Atatürk Kültür Merkezi'nin alt salonunda bir araya gelerek maketlerini sergilediler. Yanlarında proje paftalarını getirdiler. Şimdi tek tek öğrenciler sunumlarını yapıyorlar. Jüride değerlendirme yapacak ve bu değerlendirme sonucunda en iyi tasarımın hangisi olduğu ortaya çıkacak. Bu jüride aynı zamanda vakfımızı temsilen Ece Bakioğlu, yönetim kurulu başkan yardımcımız da bulunuyor. Bu vesile ile öncelikle bu öğrencilerin ağırlanmasında bize katkı sunan Türkiye Taşkömürü Kurumu yönetimine öncelikle teşekkür ediyorum. Ayrı bir teşekkürü de Atatürk Kültür Merkezi mekanını bize açarak katkı sağlayan kültür müdürlüğüne de ayrıca teşekkürlerimizi belirtmek istiyoruz. Bu çalışma ile öğrencilerin Zonguldak'taki endüstriyel mirasın değerlendirilmesi noktasında tüm üniversiteleri açık bir kapı olması açısından Zonguldak'ı tanımalarını bekliyor ve ilgilenmelerini istiyoruz. Çabamız derdimiz Zonguldak, bugün buradan iyi bir sonuç çıkacağını ve bu sonucun hep birlikte değerlendirilecegini umuyoruz, teşekkür ediyoruz" dedi.

Kadir Has Üniversitesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Murat Çetin de yaptığı açıklamada şunları söyledi;
" Şubat ayında arkadaşlarımıza Sayın Valimizin misafir olarak geldiğimiz çalışmaları tamamlayarak burada bu sefer Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ve ZOKEV'e sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyoruz. Çalışmaları yerel katılımcılara sunmak için buradayız. Öğrencilerimizin mezuniyet aşaması ve birinci el miras olarak Zonguldak bu açıdan çok zengin. Bir endüstriyel mirasın nasıl korunacağı ve buna nasıl müdahale edilebildiğinin etüd edildiği bir proje çalışması yaptık. Yoğun dönem geçti ve bu hareketler mimarlık platformunun aslında başlattığı bir girişimdi. İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ ve Bilgi Üniversitelerinin mimarlık bölümleri ile Kadir Has Üniversitesi'nin iç mimarlık bölümünün dahil olduğu bir toplu proje. Sanıyorum biz sadece jüri değerlendirmesini burada yapıyoruz ama bildiğim kadarıyla 8 Haziran'dan itibaren bütün üniversitelerin ürünleri sergilenecek ve orada da yer alacağız. Ama öğrencilerimiz mezuniyet heyecanını burada yaşamaları için bir araya geldik. Bütün Zonguldak, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim