Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Özkaya'nın açıklaması şöyle:
ATATÜRK Devrimleri’nin en önemlilerinden  birisinin, 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin  Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88.ci Yıldönümü..
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesini kutladığımız bugün, maalesef kadının en temel insan hakkı olan yaşam hakkının elinden alındığı bir süreci yaşamaktayız. Karar alma mekanizmalarında kadının eşit temsille yer alması gerektiğini savunan ve mücadele eden kadınlar olarak bizler bugün kadınların kendi hayatlarıyla ilgili karar aldıklarında bunu canlarıyla ödediklerini görmenin büyük ıstırabı içerisindeyiz. Kadın her zaman kurtarılmaya muhtaç ve erkek/din/kapitalizm kaynaklı şiddetin nesnesi..
Nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşmasına rağmen kadınlarımızın fiili olarak “eşit yurttaş “ olamadıkları açıktır. Fırsat eşitliğinin sağlanamaması, kadın istihdamın arttırılmaması, siyasi karar alma mekanizmalarının içinde  kadının yeterince yer alamaması, kadının insan haklarının ihlaline devam edilmesine neden olmaktadır.
Kadın her şeyden önce özgür birey  olduğunun kabul edilmemesi, kadının insan haklarının ihlalinin önlenmesinin önündeki en önemli engeldir.
Meclisteki Kadın Milletvekillerinin katkısının çok daha etkin olması gerekmektedir. Şüphesiz ki bu değişiklikler partiler üstü bir anlayışla çözüme kavuşturulmalıdır.
Bizler değişim yaratmak istiyorsak, adalet istiyorsak bunun tek yolu var Siyaset.. “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kadın temsiliyeti çok düşük.
Seçme  ve Seçilme konusunda öncü olan Milletin öncü kadınları olarak :engelleyen, baskı altında tutan, yok sayan, eksik ve yetersizlik yükleyen her türlü tutum, davranış ve söylemi reddediyoruz.
Hiçbir kadının öldürülmediği, korkusuzca sokaklarda yürüyebildiği, çocuk yaşta evlendirilmediği :daha da önemlisi “insan”olarak algılanabildiği günler görmeyi diliyoruz.
Bizlere bu hakkı tanıyan Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk ‘ü şükran ve minnetle anıyor siyaseti bu anlamda yapan kadınlarımıza başarılar diliyoruz."

Editör: TE Bilisim