ŞANTAJCI GAZETECİLER İŞ BAŞINDA!
Kdz. Ereğli’de “Şantajcı gazeteciler” olarak bilinen sabıkalı bazı gazetecilerin Kdz. Ereğli turizm Otelcilik Müdürlüğü’ne bir yakınlarının müdür olarak atanmasını istedikleri bu talep gerçekleşmeyince asılsız haberlerle kumpas kurmaya ve milli eğitim camiasını karıştırmaya çalıştıkları iddia edildi.

YILLIK 5 MİLYON TL GELİR İŞTAH KABARTTI!
Taşımalı eğitim veren okullardaki öğrenciler ile bazı okulların yemeklerini veren Kdz. Ereğli turizm Otelcilik Okulu’nun yıllık yaklaşık 5 milyon TL gelir elde ettiği ve bu nedenle bazı çevrelerin iştahını kabarttığı dile getirildi. Geçmişte birçok şantaj olayına karışan tescilli menfaat çetesinin Kdz. Ereğli Turizm Otelcilik Müdürlüğü’ne müdür olarak atanmasını istedikleri kişinin Alaplı ilçesinde ki eski görev yerinde de parasal usulsüzlüklere karıştığı ve bu nedenle görevinden el çektirildiği öğrenildi.

İSTEDİKLERİ KİŞİ MÜDÜR OLAMAYINCA İFTİRA KAMPANYASI BAŞLADI!
Eğitim camiasındaki tüm gelişmeleri büyük bir titizlikle takip eden ve eğitime verdiği önemle herkesin takdirini kazanan Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı “Milletin gariban çocuklarının hakkında göz dikenleri asla affetmeyin, ne gerekiyorsa yapılsın” diyerek talimat verdiği ve tam bir devlet adamı duruşu sergilediği öğrenildi. Bu doğrultuda Kdz Ereğli ilçe milli eğitim müdürü İsmail Aksoy’un da Kdz. Ereğli turizm Otelcilik Müdürlüğü’ne dürüst ve güvenilir bir ismi müdür olarak önerdiği ve yetkili makamlarca bu ismin kabul gördüğü öğrenildi. Tescili menfaat çetesinin önerdiği ismin müdürlük görevine atanmaması sonrasında ise yoğun bir iftira kampanyasının başlatıldığı iddia edilmekte.

AYNI ŞEBEKE YİNE İŞBAŞINDA! “BEDELLİ ASKERLİK PARASI İSTEMİŞ ALAMAYINCA İŞ İNASINI FETÖ’CÜLÜKLE SUÇLAMIŞTI”
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarla ilgili olarak sürekli yalan haberler yapıp, milli eğitim camiasını karalama kampanyası başlatan şebeke daha önce de özel bir okulun sahibinden ‘Bedelli askerlik parası’ istemiş, vermeyince de okul yönetimini FETÖ’cülükle suçlamıştı. Yaptığı yalan haberler ve şantajdan dolayı hakkında dava açılan ve ceza alacağını anlayan kişi, FETÖ’cülükle suçladığı okul yöneticisini yalvararak şikayetinden vazgeçirmişti.

Söz konusu şebeke üyelerinden bazılarının tarihi eser kaçakçılığından sabıkalı olduğu, işe alındığı resmi kurumdan daha üç ayı bile dolmadan işten atıldığı, 
kuruma hibe edilen demirbaşlar için başka firmalardan fatura alıp derneğin parasını iç etmekle anıldıkları öğrenildi. Ayrıca Kdz Ereğli Kaymakamlığı tarafından yargıya intikal ettirilmiş usulsüzlük dosyalarının da bulunduğu edinilen diğer bilgiler arasında.

İL MÜDÜRÜNÜ DE KUMPASA ALET EDİYORLAR!
Zonguldak il milli eğitim müdürü Züleyha Aldoğan ile çok yakın olduklarını ifade ederek
il müdürünün yanlarında olduğu imajını çizen şebekenin bu yöntemle kurum amirlerini tehdit ettiği ve bazı okul müdürlerinden bu yolla nemalandıkları da iddialar arasında yer almakta. Bilgi kaynaklarının tam olarak nereden oluştuğu belgelenemeyen şebekenin sadece bakanlık müfettişlerinin araştıracağı konular hakkında haber yapıp yorumda bulunabilecek bilgi belge ve cesareti nereden aldıkları ise kamuoyu tarafından merak edilmekte?
 
OLAY YARGIYA TAŞINDI!
Kdz Ereğli ilçe milli eğitim müdürü İsmail Aksoy’un söz konusu gazeteler ve yaptıkları haberlerle ilgili yapılan yorumlar hakkında Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın da onayı ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim