İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Atınç Kayınova, ‘Madencilik' oturumunda "İş kazalarının ve meslek hastalıklarının çok ciddi bir sorun olduğunu, İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda aktif çalışmalar yapılmadığını anlattık" dedi. Kongrenin açılış programına katılan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise MFA Maske' nin standında incelemelerde bulunarak Genel Koordinatör Murat Uzun'la bir süre sohbet etti.

Kongrenin açılışını Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu gerçekleştirdi.

Kongreye Zonguldak'tan Çalışma ve İŞ Kur Müdürü Gönül Demirsu, İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Atınç Kayınova, TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları, İş Sağlı ve Güvenliği Uzmanı Şükran Kırömeroğlu, MFA Maske Genel Koordinatörü Murat Uzun ve çok sayıda diğer illerden kurumların İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları katıldı.

Kongrenin açılış programına katılan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, MFA Maske' nin standında incelemelerde bulunarak Murat Uzun'la bir süre sohbet etti.

UZUN: "BAKAN SARIEROĞLU, ZONGULDAK' TA YATIRIMCILARA DESTEK OLACAĞINI SÖYLEDİ"

MFA Maske Genel Koordinatörü Murat Uzun, Bakan Sarıeroğlu' nun ilgisinden memnun olduklarını belirterek şunları söyledi; "Sayın Bakanımız Jülide Sarıeroğlu'na nazik ziyareti, yerli ve milli üretime verdiği destek için teşekkür ederiz. Kendilerine MFA Ortağım ve Genel Müdür Fatih Furtun ile birlikte çalışmalarımız hakkında ayrıntılı bilgi verdik. Zonguldak markası olduğumuzu duyunca ekstra memnun oldular. Zonguldak'ta sektörel çeşitliliğin muhakkak artırılması gerektiğini, yatırımcıların, Bakanlıkları ile ilgili tüm konularda destek konusunda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kameralar önünde açıkça ifade ettiler. Zonguldak ziyareti sözü de aldık! Yeni fabrikayı da birlikte açacağız inşallah"

KAYINOVA: "İŞVERENLER, BİLMEDİKLERİ FARK ETMEDİKLERİ VE İLGİLENMEDİKLERİ BU ALANLARDA PARA KAYBETMEYE DEVAM EDECEKLER"

Kongrede sunum yapan İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Kayınova, ‘Madencilik' oturumunda sunum yaptı. Kayınova, kongredeki sunumda yaptığı konuşmadan şu notları düştü; "İş kazaları ve Meslek hastalıklarının bir çok sebepleri hakkında sunum yaptım. Alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenleri anlattım. Türkiye'de kömür madenlerinde şehit olan madencilerimizi anarak 15 dakika süren sunumumuza başladık. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının çok ciddi bir sorun olduğunu, burada en büyük sorunun görme bozukluğu olduğunu, bunu görmesi gerekenlerin göremediğini anlattık. İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda aktif çalışmalar yapılmadığını, önleyici faaliyetlerde bulunmadıklarını, kazaları önleme boyutunda yeterli çalışmalar olmadığını anlattık. Türkiye'de bu anlamda önemli verileri bir araya getiren kurumların çalışmalarında işveren ve işçinin bu çalışmaya katılmadığı sürece ülkenin kaybetmeye devam edeceğini anlattık. İşverenlerin, bilmedikleri fark etmedikleri ve ilgilenmedikleri bu alanlarda para kaybetmeye devam edeceklerini anlattım."

Editör: TE Bilisim