Çaycuma Belediye Meclisi, Kasım ayı birleşiminde, 2018 yılından itibaren nikâh ücretlerinin kaldırılmasına karar verdi. Meclisin aldığı kararı uyarınca ücretsiz ilk nikahı dün Belediye Meclis Salonu'nda kıyıldı. Rehber Öğretmen Nur Elieyioğlu ile eczacı kalfası Görkem Mocan, ücretsiz nikahı kıyılan ilk çift oldu. Belediyeye müracaat eden Mocan çifti, nikah için yalnızca Maliye Bakanlığınca belirlenen aile cüzdanı bedelini ödedi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, nikahı kıydıktan sonra evlilik cüzdanını çifte teslim etti.

 

YENİ YILIN DA İLK NİKÂHI

Başkan Kantarcı, yaptığı konuşmada, Mocan çiftinin hem 2018 yılının ilk nikâhı, hem de Çaycuma'da ücretsiz kıyılan ilk nikâh olarak tarihe geçtiklerini belirterek, "Genç arkadaşlarım benden nikâhlarını kıymamı rica etmişlerdi. Ben de yeni yılın ilk nikâhını kıydım. Nikâhı kıyarak aile birliğiniz kurulmuş oldu. Bunun bir ömür boyu huzur ve mutluluk içerisinde korunmasını bekliyoruz. Karşılıklı saygı, sevgi hoşgörü içerisinde olmanızı arzu ediyoruz. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü günlerinizde de birbirinize destek olunuz. Nikâhınızın hayırlı uğurlu, olmasını diliyorum" dedi.

 

ÜCRETSİZ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

Gelin Nur Mocan, Çaycuma Belediyesine gelmeden önce nikâh işlemlerinin ücretsiz olduğunu bilmediklerini, işlemleri yaparken öğrendiklerini ve kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, "Mutlu olduk. 2018'in ilk nikâhını biz yaptık. Böyle de bir hatıra kalacak sevindik. Yıllar boyunca bu anı hatırlayacağız. Allah nasip ederse bu günü çocuklarımıza da anlatırız" dedi. Damat Görkem Mocan ise nikahın ücretsiz olduğunu işlemleri yaparken öğrendiğini ifade ederek, "Çok güzel bir uygulama. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim