Mecliste Çaycuma -Kayabaşı Köyü hudutları dahilinde bulunan taşınmaz üzerindeki eko turizm kırsal /Turizm tesisi alanı amaçlı uygulama imar planı maddesi görüşülerek oy birliğiyle Komisyona havale edildi. Zonguldak İl Genel Başkanı Necdet Karaveli daha sonra sözü birleşime katılan tarım Orman İl Müdürü Cemaattin Çataklı'ya verdi ve Tarım Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı'da meclis üyelerini Zonguldak'taki tarım faaliyetleri konusunda bilgilendirdi.
Çataklı, Türkiye'de tarıma en çok destek veren il genel meclisinin Zonguldak olduğunu belirterek, il genel meclis üyelerine teşekkür etti. 

Çataklı, İl Genel meclisinin seracılık alanındaki verdiği desteklerden dolayı artık yeşil yapraklı ürünlerde, Zonguldak'ta yetişen ürünlerin pazarda satıldığını ve Zonguldak'ın yeşil yapraklı ürünlerde kendi kendine yeter duruma geldiğini ifade etti. Aynı şekilde domates üretiminde büyük bir gelişme olduğunu ve önümüzdeki yakın zamanda domates üretiminde de Zonguldak'ın çok daha iyi bir düzeye geleceğini belirten Cemaattin Çataklı hayvan sayısının da düşmemesinin sebebinin meclisin verdiği destek olduğuna dikkat çekti.

Tarım Orman İl Müdürü Cemaatin Çataklı yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; 
“Son zamanlarda gündemimizde ne var ayçiçek ile ilgili dünya genelinde bir kriz var, Sizlere müracaat ederek hemen tamam dediniz ayçiçek tohumu dağıttık. Şu anda 2000 dönüm civarında Zonguldak'ta Hatta daha fazlası 70 ton buğday dağıttık ve ekimi yapıldı. Bunun yanında hurma, ceviz fındık yani çok yoğun bir şekilde önceki yıllara nazaran Zonguldak'a ciddi manada hiç kullanmayan tarım arazilerimin kullanıldığını görürüz. Hatta Bakanlığı bu rakamlar gerçek mi diye sordu. Çiftçilerimize fındık ve ceviz dağıtımını gerçekleştirdik. 
OSB de  %32 geçen yıl itibariyle fiziki gerçekleştirme yapıldı. 19 milyona bakanlığımız altyapı ihalesine yaptı. Geçen yıl geçen yıl sonuçlar %32 gerçekleşme var. Şu anda çalışmaya yeniden başladı. Şu anda %60 ları geçti %70'lere yaklaştı fiziki gerçekleşme. İnşallah teslim edilecek. Seraların kurulumu gerçekleşti. 540 bin metrekare alanın 320 bin metrekaresi Kapalı alan olacak. Şu anda pazarcıların kendi arabaları konuşmaları arkadaşlar bize aktardı “Biz marulları kamyonlarla Zonguldak'a getiriyorduk artık getiremez olduk niye Bizim kendi çiftçilerimiz  yani sizlerin vermiş olduğu paralarla yapmış olduğumuz seralardan Zonguldak kendi ihtiyacını gideriyor. Yani en azından Yeşil Yeşil yapraklarda ihtiyacını kendi  kendimize yetiyoruz.
Domateslerin tamamını buradan karşılayamıyoruz ama domatesimizi de eğer bu şey tam faaliyete geçtiği zaman ihracatı yönünde ama Zonguldak ihtiyacının üzerinde bir Domates sebze üretimi gerçekleştirmiş olacak. Arıcılık ve hayvancılıkta da büyük ilerleme kaydettik verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” 

Editör: TE Bilisim