"HERKES KOMUTAN OLURSA ASKER KİM OLACAK"

Hacıabdurrahmanoğlu, "Devlet ile çözülemeyen sorunlar ve meslek odamızın bünyesinde olan üyelerimizin sorumsuzluğundan kaynaklanan sıkıntılarımız var. Bir de iç piyasalarda ki kısır döngü çözülemediğinden ekonomik olarak hantal yürüyen bir piyasa var.
Biz öncelikle devletten kaynaklanan noksanlarımız ilgili mevzuat gereği mesleki yeterlilik belgesi uygulamasına geçildi. Herhangi bir meslek dalının hangi dalda meslek yaparsa yapsın mesleki yeterlik belgesi almak zorunluluğu getirildi. Devletimizin bu konuda her türlü maddi manevi destekleri olmasına rağmen bizim sanatkarımız vurdunduymaz davranıyor. Bunun yanı sıra inşaat sektörüne sesleniyorum; yapı denetim firmalarına sesleniyorum, sizler bu inşaatları yapı denetimlerini takip ederken acaba orada iskelede çalışan sıvacı, demiri döşeyen ustanın, demiri işleyen demircinin, elektriği yapan elektrikcinin hatta asansöre bakan asansörcünün yetki belgesi olup olmadığına bakıyor musunuz? Bu inşaatlar Allaha emanet mi yapılıyor? Sizden istirham ediyorum bu insanlardan bu belgeleri sorun. Yarın bir gün Allah korusun bir sıkıntı yaşandığında bir örnek bin tanenize sıkıntı yaratacaktır. Bu sıkıntıları için bana ne deme şansınız yok. Her geçen gün de bu sıkıntılar giderek büyümektedir.

"TEKNOLOJİDEN YARARLANALIM"

Piyasalarda genel durgunluk var. Sağ olsun hükümetimiz zaman zaman kosgeb kredileri ile bunu yumuşatmaya çalıştı. Bir nebze olsun fayda oldu. Ancak şunu gözardı etmeyelim ki, insanlarımızda çok vurdum duymaz harcamalar yapıp bütçesine göre davranmıyor. İşletmelerde makine durumunu değiştirmeyen işverenler var. Çok eski hantal makinalarla yürütmeye zorlayan ve dürtmeye çalışan sanatkarımız var. Dolayısıyla güzel işte çıkaramıyor ve çıkardığı işlerde randımanlı olmuyor. Makinaları değiştirip teknolojik anlamda adam gibi makina alsa hiç olmasa çıkardığı iş senide güldürsün müşteriyide güldürsün. Bu işler ben ağaçtan adam yaparım demeyle olmuyor. Artık sanat makinedir teknolojidir.

"HERKES KOMUTAN OLURSA ASKER KİM OLACAK"

Uzun zamandan beri mevcut olan bir sıkıntımız var. Çırak öğrenci bulamıyoruz. Aileleri buradan sesleniyorum; üniversite sınavları yapıldı ve bitti. Ancak aileler ne hikmetse çocuklarını dürtüyorlar aman dört yıllık okulu bitirsin de mühendis avukat olsun. Piyasada sanatkâr yok sanatkâr kalmadı.
Mesleki eğitim merkezine giden çırak öğrencimiz hem mesleki eğitim diplomasını alıyor hem lise diplomasını alıyor. Devletin bir çok teşviklerinden yararlanıyor. Sigorta pirimleri devlet tarafından yatırılıyor. Aileler istiyor ki, doktor mühendis avukat öğretmen olsun. Tamam olsunlar biz de karşı değiliz. Ancak ekmeği kim pişirecek?Ayakkabıyı kim dikecek? Mobilyayı kim yapacak? Elbiseyi kim dikecek? Saç tıraşımızı kim yapacak? "Herkes komutan oldu asker kim olacak. Herkes her şey olabilir ama sanatkâr olamaz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim