AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ile ilgili mesaj yayımladı.

Özcan Ulupınar mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Aralık 1934 tarihinde "Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı" veren yasanın kabulü ile her yıl Kadın Hakları Günü" olarak bilinen kadınlarımıza armağan edilen bugünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile kadınların iktisadi ve siyasi yaşama katılmaları sağlanmıştır. Kadınların insan haklarından eşit olarak yararlanmaları için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Çoğulcu demokrasinin gerçekleştirilmesinde kadınlara politika ve karar mekanizmasında daha fazla yer verilmelidir. Refahın, ekonominin ve kalkınmanın yüksek seviyelere ulaştırılması çoğulcu demokrasiden geçmektedir.

Bugün dünya nüfusunun yarısı kadın nüfusudur. Dolayısıyla Kadınlarımızın enerjisini, potansiyelini ve birikimlerini aktarmaları için onların her alanda katılımları sağlanmalıdır. AK Parti iktidarı ve hükumetleri olarak bizler de kadınlarımızın daha iyi yaşam standartlarına erişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İktidara geldiğimiz 2002 yılından itibaren birçok düzenlemeyaptık. Pozitif ayrımcılığı uyguluyor, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı bünyesinde kadınlarımızın hakları konusunda birçok uygulamayı ve projeyi hayata geçiriyoruz.

Kadınlarımızın bu anlamlı gününü bir kez daha kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakarlığın simgesi olan kadınlarımıza başarılar diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: TE Bilisim