CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Bank, özel halk otobüslerinin akıbetiyle ilgili tartışmalara noktayı koydu.  CHP’li Bank, Kozlu Belediyesi ile Özel Halk Otobüsü Firması arasındaki sözleşmenin 9’ncu ayda biteceğini, seçimleri kazanmaları halinde ise ulaşım hizmetlerini belediye eliyle yapacaklarını ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Bank, Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nin bu yılın dokuzuncu ayında bitecek olan sözleşmesinin yenilenmeyeceğini ve ulaşım işinin tekrar belediye bünyesinde yapılacağını söyledi.
CHP’li Bank açıklamasında, “Bizim Kozlu halkı adına yapacağımız en önemli projelerden biri ulaşımın tekrar belediyenin inisiyatifinde olmasıdır. Şu an görevi üstlenen firmanın sözleşmesi bu yılın 9. Ayında sona eriyor. Kesinlikle bu sözleşme yenilenmeyecek.  Zamanında yapılan bu yanlışı biz düzelteceğiz. Bu yapılmış büyük bir stratejik hatadır. Hem belediyenin en büyük gelirlerinden birini başkasına teslim ediyorsunuz hem de aldığınız kirayı kullanamıyorsunuz. Bugün firmanın aylık ödediği kira hacze kesiliyor. Siz borçlarınızı yapılandırmak yerine kim ne bulursa alsın mantığı ile kara düzen iş yapıyorsunuz. İnisiyatifi de ipleri de özel firmaya vermişsiniz.
Fiyat konusunda yok efendim sözleşme gereği şuydu da buydu da mecbur kaldık ta diye bahaneler üretiyorsunuz.
Soruyorum sizlere sözleşmeye imzayı biz mi attık?
Bu firmayla sözleşmeyi siz imzalamadınız mı?
En son yüzde on zam yapıyoruz deyip de zamanından üç ay önce yüzde otuz zam yapan siz değil misiniz?
Firma mağdur deyip vatandaşı mağdur eden kim?
Sözleşmenizdeki hataları vatandaşın sırtına yükleyen kim?
Şimdi de seçimin alınması halinde seçimden sonra fiyatın 4 liraya çıkarılması kapalı kapılar ardında pazarlık konusuymuş. Biz buna müsaade etmeyiz, ettirmeyeceğiz de. Bu vatandaşa yaptığınız eziyetin haddi hesabı yok.
Biz ulaşımın tekrar belediye bünyesinde yapılacağı sözünü veriyoruz. Kapı kapı gezip vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Karşımıza çıkan sorunların başında da bu ulaşım meselesi geliyor. Vatandaşlarımızdan biri “eskiden bilet kutusu dolduğunda şoför o biletleri yakar kokusu da arabayı sarardı. İnanın biz o kokuyu bile özledik” dedi. Biz buradan tekrar söylüyor ve söz veriyoruz. Biz bu ulaşım işini özelden alacağız ve belediye bünyesine tekrar kazandıracağız. Hem belediyemiz iyi bir gelire sahip olacak bizim yüzümüz gülecek, hem fiyatta indirime gideceğiz vatandaşımız sevinecek. Hem de Kozlulular çalışacak. Bir araştırın bakalım şu an ulaşımda çalışan personelden kaç tanesi Kozlulu” dedi.

Editör: TE Bilisim