Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yeniden başlayan uçak seferleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Kantarcı yaptığı açıklamada, “Uzunca bir zamandan sonra önümüze yeni bir fırsat çıktı. Alman Germenia firmasının iflas ederek Çaycuma-Düseldorf hattından çekilmesi üzerine, Atlas Jet, aynı hatta uçuşlara başlayacak. Bu aynı zamanda Çaycuma-İstanbul yurtiçi seferi anlamına da geliyor. Diğer taraftan 12 Mayıs’tan itibaren yine haftada üç sefer olmak üzere Türk Hava Yolları tarafından İstanbul’a uçuşlar başlayacak. Özet olarak Çaycuma havaalanına, haftada 6 kez, karşılıklı olarak uçak seferi başlamış olacak. Bu çok sevindirici bir durumdur. Yıllardır özellikle beklediğimiz bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için de uçak seferlerinin kalıcı olmasını sağlayacak yolcu sayısına mutlaka erişmemiz gerekiyor. Eğer yolcu kapasitesi yine sorun olur, seferler bir kez daha iptal edilmek zorunda kalırsa böyle bir olanağın bir daha önümüze konacağına kimse inanmasın” dedi.

MALİYETİ KARŞILAYACAK BİLET SAYISI GARANTİ EDİLMELİDİR

Açıklamasına “Peki ne yapmalıyız” sorusuyla devam eden Kantarcı, “Öncelikle hem bireyler hem de yöneticiler olarak hepimize bu doğrultuda düşen görevler düşüyor. Bireyler olarak, gereksinim duymasak bile yolculuklarımızı uçakla yapmak için olanaklarımızı seferber etmeliyiz. Özellikle erken rezervasyonlarla otobüsten bile ucuz yolculuk yapmanın mümkün olduğunu düşünürsek, uçak yolculuğunun maddi bir yük getirmeyeceği ortadadır.  Ancak esas görev yöneticilere düşmektedir. Kısa vadede havayolu şirketlerinin zarar etmesi adına uçuş maliyetini karşılayacak bir biletin Türk Hava Yollarına garanti edilmesi lazımdır. Bu organizasyon Zonguldak Valiliğinin öncülüğünde Ticaret Sanayi Odaları tarafından yapılmalıdır” dedi.

UZUN VADEDE METRO HATTI DÜŞÜNÜLMELİDİR

Açıklamasının son bölümünde havayoluna il merkezinden ulaşımla ilgili önerilerine ayıran Kantarcı, açıklamasını “Uçak yolcularının alana gelmesi ve alandan oturdukları semtlere ulaşması için akılcı bir ulaşım organizasyonu yapılması zorunludur. Bu maksatla Zonguldak’tan, uçak saatine uygun direkt tren seferleri konmalıdır. Hızlı trenlerle ekspres olarak yapılacak tren seferleri, kullanıcıların havaalanına hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayarak, uçakla ulaşımı daha çekici hale getirecektir. Orta ve uzun vadede ise sürekli olarak dile getirdiğimiz Zonguldak il merkezi Filyos Vadisi arasında ‘Kolay ulaşım’ sağlanmalıdır. Bunun için de öncelikle Çaycuma - Güdüllü - Sapça yolu hızla iyileştirilmelidir. Bu doğrultudaki en önemli proje de Çayır ve Kışla Vadisi’nden yararlanılarak yapılacak bir metro hattı olmalıdır. Bu hat ulaşım kadar insanımız arasındaki iletişimi de hızlandırarak bölgemizin kaderini değiştirecektir” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim