Yavuzyılmaz programda Hamdi Uçar’a seslenerek ÇATES konusunda açıklama yaptı. Yavuzyılmaz’ın açıklaması şöyle;

“Tek başına programa çıkıp nezaket dışı ifadelerde bulunduğu için sayın milletvekili Hamdi Uçar’ı kınıyorum. Kendisini nezaketle bir TV programına davet ettim gelmediler, ısrarla davet ettim yine gelmediler ve neticesinde vatandaşımızın şeffaf bir biçimde doğru bilgi almasını engelleyip bu durumu çarpıtıp bir provokasyon yapma çabasının içinde. Tüm Türkiye’de 18 yıldır tüm kararları alan kişi en tepede yer alan kişidir. Yani Sayın Tayyip Erdoğan. Milletvekili ÇATES konusunda pişkinlik ve acizlikten söz ediyor. Kendi partisinin genel başkanına aynı zamanda Cumhurbaşkanına ima yoluyla hakaret ediyor. Çünkü ÇATES’in kapanması konusundaki kararı alan, bu vetoyu yapan kişi Sayın Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanı Hamdi Uçar’ın benim hakkımda eleştiri yaptığı esnadaki ÇATES yorumunu görse büyük ihtimalle Milletvekili’nin kulağını çeker.

Ben her ÇATES konusunu bilimsel merkezli incelerim çünkü benim mesleğim elektrik mühendisliği. Peki sayın Hamdi Uçar’ın mesleği nedir? Yani elektrikle santrallerle ilgili bu kadar atıp tutarken ve bir provokasyon yaratmaya çalışırken, kendisinin konuyla alakalı bir bilgisi yoktur, ennihayetinde mesleği esnaflıktır.

Bizim CHP olarak savunduğumuz, doğanın tahrip edilmemesi, çevre kirliliğinin oluşmaması ve sürekli bir istihdamın sağlanmasıdır. Yani ÇATES filtresiz süreçte doğaya zarardır. Bacasına filtre takılmasaydı belki de ÇATES farklı bir şekilde tamamen kapatılacaktı. ÇATES’te çalışan işçilerimizin sürekli istihdamı ancak filtre takılmasıyla sağlanacaktı. 6 yıldır Türkiye’deki özelleştirilen tüm santrallerde bir muafiyet vardı. Bu şirketlerin bacalarına filtre takması zorunlu olmasına rağmen çevre ve şehircilik bakanlığı bu santrallere ceza kesemiyordu. Ak Partili vekiller bu muafiyetin süresini uzatmak istediler. Biz de CHP ve buna destek veren diğer partiler olarak muafiyet süresi uzatılmasın ve artık Çevre Bakanlığı’nın ceza verebileceği bir süreç başlasın dedik.

Biz bu santrallerin istihdam boyutu analizlerini de insan sağlığına ve çevreye olan zararlarının analizlerini ortaya koyduk. Türkiye’deki 15 termik santrale verilen teşviki açıkladım. 2018 ve 2019 yıllarını bu santrallere devlet teşvik olarak 2 Milyar 100 Milyon TL ödedi. Yani Koronavirüs sürecinde halka dağıtmaları gereken para santral sahiplerine verildi. Sayın Uçar ürettiklerinin karşılığını aldıklarını söylüyor ama kendisi elektrik mühendisi ve KİT komisyonunda olmadığı için kendisi konuya hakim değil. Bu teşvikler santrallere karşılıksız verildi. Dolayısıyla santrallerin filtre için bir para problemi yoktu.

Hamdi Uçar, Sayın Erdoğan’a mı aciz, pişkin, iradesiz diyor? Zira ÇATES’in kapatılma kararı Sayın Erdoğan’ın kararıdır. ÇATES’i kapatan ben değilim ki Ak Parti genel başkanıdır. Ben olayı sağlık, doğa, istihdam ve bilimsel çerçevede ele aldım ve inceledim ve yandaşlar üzerindeki bu zırhın kalkması gerektiğini söyledim. Ve bunun da arkasındayım.

6 yıldır neden santrallerin bacalarına filtre akılmadı? Ya da neden ödenen teşvik sadece santral sahiplerine ödendi? Çatesi’i kapatan Sayın Erdoğan’dır. Artık santral sahipleriyle ne konuda anlaşamamışlarsa o onların sorunudur. Ak Parti milletvekili Hamdi Uçar yaptığı açıklamalarla santralin açılmasına gücünün yetmediğini söylüyor resmen. Hamdi Uçar’ın benim için eleştirisinden ona yardım etmemi istiyor. Yaptığı her eleştiri Yavuzyılmaz bana yardım et çığlığı gibi resmen. Biz işin nasıl olacağını hükümete önerdik. ÇATES için bu sürecin takvimini hazırladık ama buna uymayan Ak Parti. Buradan Hamdi Uçar’a sesleniyorum bir milletvekilinin işi provakatörlük yapmak değildir. Diğer milletvekilleriyle birlikte bir araya gelip şehrine hizmet etmektir.”

Editör: TE Bilisim