Zonguldak'ta bulunan mültecilerin içinde bulundukları zor şartlara duyarsız kalmayarak, bir araya gelen gönüllü bir grup vatandaş, 121 kişiye ulaşarak "Zonguldak Ensarları" adı altında faaliyette bulunuyor. 
Bu güne kadar 100 den fazla mülteci aileye, ikinci el eşya, battaniye, soba, kumanya gibi yardımlarda bulunan grup, geçen hafta sonu yaklaşık 400 mülteciye ikinci el elbise desteği sağladı. 200'e yakın acil ihtiyaç sahibi mülteci aile ile ilgilenen Zonguldak Ensarları grubu bir de ihtiyaç listesi oluşturdu. Acil ihtiyaç listesi, soba, odun kömür, battaniye, yorgan, halı, çamaşır makinesi, buzdolabı, mutfak eşyası, kumanya-yiyecek, çocuk bezi-maması, temizlik, kırtasiye malzemeleri olarak belirlendi.
Grup adına açıklama yapan Ali Nuhoğlu, "Duyarlı Zonguldaklıların mülteciler için oluşturulan yardım deposuna yardımlarını ulaştırmalarını bekliyoruz" dedi. 69 ambarları mevkisinde bulunan eski Özel Mesleki Teknik Eğitim okulunun giriş katı ise depo olarak kullanılıyor.
olarak kullanan Zonguldak Ensarları Grubu,Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla çocukların ve hastaların da aralarında bulunduğu mültecilere acil ihtiyaçların ulaştırılması için Zonguldaklı yardımseverlerin desteğine ihtiyaç bulunduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilisim