Elmas TV ana haber bülteninde Atilla Öksüz' ün canlı yayın konuğu olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci; Eren Enerji'de yaşanan sendikalaşma krizi ile çok önemli tespitlerde bulundu. Demirci şunları söyledi; "Maalesef  Türkiye'de ki işverenlerimizin büyük bir çoğunluğu sendikalaşmaya karşı çıkıyorlar. Neden karşı çıkmış olduklarını ne yazık ki bende pek anlayabilmiş değilim. Gönül ister ki ülkemizdeki tüm işçilerimiz sendikalı olsun. Sendikanın olduğu yerde barış olur, huzur olur, iş güvenliği olur, iş barışı olur.

EREN ENERJİDE İŞ BARIŞI BOZULMUŞTUR!

Şu anda görüyoruz ki; Eren Enerji'de huzur ortamı ve iş barışı bozulmuş durumda. Sen sendikalısın, ben sendikasızım gibi söylemlerle bir kutuplaşma ortamı oluşmuş durumda. İş barışının ve iş huzurunun olmadığı bir ortamda ne işveren, ne işçi, ne de çevre halkı rahat olabilir. Eren Enerji içerisinde bozulan iş barışı ve huzuru acilen yeniden tesis edilmelidir. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bu konuda çözüme ve uzlaşıya katkı sağlamak adına elimizden geleni yapmaya hazırız.

 

EN BÜYÜK KORKUMUZ İŞÇİLERİN İŞSİZ KALMALARIDIR

Eren Enerji sahipleri de bu sıkıntının uzlaşı içerisinde çözülmesi konusunda gereken hassasiyeti göstermelidirler. Bizim en büyük korkumuz işçi kardeşlerimizin işsiz kalmalarıdır. Bizlerde kendi iş kollarımızda özel sektörde örgütlenme çabalarımız oldu. Sizin de bildiğiniz üzere en son Amasra işletmesinde yapmış olduğumuz örgütlenme çalışmasında 7-8 arkadaşımız işten çıkarıldı. Türkiye'de en büyük sıkıntımız işsizlik. Zonguldak' da ki işsizlik sıkıntısı ise zaten hat safhada. Örgütlenme yaparken Allah korusun  patron bir terslik yapıp da  işçileri işten çıkartırsa diye korkuyoruz.

 

YETKİLİ SENDİKA OLABİLMEK İÇİN

ÜLKE BARAJI AŞILMIŞ OLMALIDIR!

Birde şu konuya dikkat etmek gerekiyor. Sendikaların yetkili olabilmesi ve işçilerin haklarını savunabilmesi için yüzde birlik ülke barajını mutlaka aşmış olmaları gerekmektedir. Sendika bu barajı aşmış mıdır, aşmadı ise aşabilecek midir? Bu konunun mutlaka çok iyi araştırılması ve ona göre hareket edilmelidir"

Editör: TE Bilisim