Elektrik kesintileri ile ilgili BEDAŞ’a sitem eden ve iş sağlığı ve güvenliği açısından büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Genel Maden işçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Pazar gecesi itibari ile başlayan kar yağışı mesainin başladığı pazar gecesi 12-08 vardiyesinde başlayan elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldık. TTK tarihinde ilk defa ocakların elektrik kesintileri ile kesildiği bir ilktir. Tabii bu 7 tane santralın olduğu bir enerji üssünde böyle bir elektrik kesintisi ile karşılaşmak ve arızaların giderilememesi konusundaki eksiklik bizi üzmüştür. Çünkü ağır sanayi sektörünün üretim hammaddesi olan Türkiye taşkömürü üretimine 3 gün ara verdik.İşçi arkadaşlarımız bu anlamda da mağdur oldular. Yanımızdaki 7 elektik santralının olduğu bir ilde elektrik kesintilerinin bu kadar uzun sürmesi, elektrik arızanın giderilememesi ya da hatların bakım ve onarımında eksik kalması Zonguldak adına Elektrik Santrali üssü bölgesi adına Zonguldak için büyük bir eksikliktir. 
Bu durum Türkiye Taşkömürü'nde çalışan Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkililerini ve bizi zor durumda bıraktı. Ben arızaların bir an önce giderilmesi, bakım ve onarım konusunda da enerji şirketinin bu konuya biraz daha eğilmesi konusunda buradan uyarıda bulunmak istiyorum.
Çünkü Türkiye Taşkömürü Kurumu büyük bir kurum, tarihinde ilk defa tekrar tekrar söylüyorum; böyle bir elektrik kesintisine maruz kalmıştır. Tabii bu da bir zor durumda bıraktı.
Büyük bir kuruluşun 3 gün yatması 3 gün ocakların dinlendirilmesi geniiş güvenli anlamında sıkıntılı çünkü 3 gün arkadaşlarımız ocağa giremedi, ocakları su basma tehlikesi ile karşılaştık. Ocakları gaz basma tehlikesi ile karşılaştık.” şeklinde konuştu. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim