Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak'ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. BEÜ Konukevi'nde düzenlenen yemekte, dünden bu güne kadar Bülent Ecevit Üniversitesi'nde meydana gelen gelişmeler masaya yatırılırken, geleceğe dönük planlar da konuşuldu. Sohbet havasında geçen yemekte basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Rektör Özer, "Üniversite yönetimi olarak her ne kadar eğitime önem versek de aynı şekilde üniversitenin şehre katkısı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki öğrenci sayısını Zonguldak nüfusunun yüzde 10'una çıkartmak istiyoruz. Böyle bir kriter aslında yok, ama bunu ben kendim dile getirdim. Eğer bu şehirde bir üniversite varsa, bunun Zonguldak'a faydası olmalı diye düşünüyorum. Bunun için de yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. 40-50 yıl önceki kültür ve sanat merkezi, sanayisi gelişmiş olan Zonguldak'la bu gün arasında çok fark var. Zonguldak bir çıkış yolu arıyor. Bugün BEÜ yükselişte. Nasıl üniversitemiz bir çıkış yolu bulup yükseldiyse, Zonguldak'ta bir çıkış yolu bulup yükselecektir. Buna inanıyorum" açıklamasında bulundu.

"YÜZME HAVUZU SOSYAL TESİS GÖREVİ GÖRÜYOR"

BEÜ bünyesinde yeni yapılan ve faaliyete giren kapalı yüzme havuzunun sadece öğrencilere değil, bütün Zonguldak'a hizmet verdiğini belirten Rektör Özer, "Yüzme havuzu konusunda benim en çok sevindiğim olay, Yüzme Kulübü öğrencileri var. Onlar, Türkiye genelinde yüzme yarışlarına katılıyorlardı, ancak çalışacak bir sahaları yoktu. Geliyorlar orada çalışıyorlar ve şimdi Türkiye genelinde derece almaya başladılar. Bu bizi çok sevindirdi. Aynı şekilde yine engelli öğrencilerimiz de bu tesisten faydalanıyor. Vatandaşlarımız da aynı şekilde bu tesisten istedikleri şekilde faydalanabiliyorlar. Bütün bunlar bizi mutlu ediyor" dedi.

"BÜTÜN FAKÜLTELERİMİZİ YENİLEDİK"

BEÜ bünyesinde bulunan bütün fakülte ve meslek yüksekokullarının binalarının tadilattan geçtiğini ve modern bir hale getirildiğini belirten Özer, "Öğrencilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Okullarımızın tamamını, fakültelerimizi tadilattan geçirdik ve yeniledik. Tıp okuyan öğrencilerimiz ne kadar rahat ve huzur içinde eğitim alıyorsa, aynı imkanları meslek yüksek okullarındaki öğrencilerimize de sağlıyoruz. Hapsi bizim için çok değerli. Öğrencilerimize sorunlarının olup olmadığını sorduğumuzda bize yurt veya ulaşım sorunlarından yani bizimle ilgisi olmayan sorunları olduğunu belirtiyorlar. Bu bizim için sevindirici, çünkü artık üniversite olarak çoğu sorunumuzu hallettik demektir. Bizden kaynaklanmayan sorunları bile bize anlatabiliyorlar. Bizler de kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.Basın mensuplarına da üniversiteye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Özer, sohbetin ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğraf çektirdi.

 

Editör: TE Bilisim