Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun, haber çekimi yaptığı sırada Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Özfdan'a fiili saldırıda bulunmuştu.

Türkiye Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Atilla Öksüz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteciler, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü önüne giderek yaşananları protesto etti.

Eyleme destek veren gazeteciler fotoğraf makinelerini Emniyet Müdürlüğü önüne bırakarak tepkilerini gösterdi.

Gazeteciler adına açıklama yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, "Bugün burada üzücü bir olay için Emniyet Müdürlüğü'nün önündeyiz. Gazeteci meslektaşımıza bir polis memuru tarafından fiili saldırı yapılmıştır. Görevini yapması engellenmiştir. Tanınan ve bilinen bir muhabir olmasına rağmen, önemli bir gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini sürdürürken hem de ulusal haber ajansında görev alan bir arkadaşımıza yönelik bir saldırı yapılmıştır. Bizler gazeteciler olarak kamu görevi yapıyoruz. Halkı aydınlatıyoruz, bilgilendiriyoruz. Bu saldırının bir polis memurundan gelmesi bizi gerçekten üzmüştür. Kolluk kuvvetleri bizim her zaman için güvencemizdir. Zonguldak'ta zaman zaman gazeteci meslektaşlarımız saldırıya uğruyor. Biz burada kolluk kuvvetlerine güveneceğiz. Bizim üzerimize düşen konular varsa her zaman yapmak için hazırız ve yapmaya da devam edeceğiz. Sessiz bir eylem yaptık. Muhabir arkadaşlarımız makinelerini yere bıraktı." dedi.

Gazeteciler, eylemin ardından makinelerini yerden alarak alandan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim