İŞTE O HABER
Zonguldak Kızılay Şubesi Başkanı Aydın Ergenç'in "istifa ediyorum" açıklamasıyla başlayan süreç, görevden alındığı bilgisiyle yeni bir boyut kazandı. Yaklaşık bir haftadır Zonguldak Kızılay Şubesin de  dosyaları inceleyen müfettiş, dün hiç bir açıklama yapmadan Kızılay yönetimindeki isimlerden istifalarını istedi. Yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları arasında Kızılay tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gereken kavurma ve kıyafetlerin dağıtımında yaşanan usulsüzlükler, başkanın birinci dereceden yakınlarına kurumun ofislerinin düşük kirayla tahsis edilmesi, eden kuruma yapılan gıda alımlarındaki fahiş fiyat iddiaları ve aynı kişilerden alınması gibi iddialar var.

"İDDİALAR DOĞRUYSA YAKIŞTIRAMAM"

Kanal Z'den Simge Kırlı'ya konuşan AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, "Böyle bir şeyler varsa bilmiyorum. İddialar doğru ise yakıştıramam ve üzülürüm. Ama işin içini bilmiyorum. Kızılay'ı siyasetin içine sokmayız. Eğer yanlışlık varsa yakıştıramam, gereği yapılır. Değişiklik olacaksa olur. Müfettişler en iyisini bilir" dedi.

ÇİRKİN İDDİALAR

Kızılay Genel merkezinden gelen müfettiş dün istifa etmeyen Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Yılmaz ve Fatih Keleş ile Yönetim Kurulu Yedek üyeleri Özkan Akyol, Metin Günay, Satı Kaya, Gürkan Karahasan ve Özcan Güler'i görevden aldı. Geçici kurul ataması yapılıncaya kadar Kızılay Zonguldak Şubesinin tedvir edilmesi kapsamındaki iş ve işlerin müfettişler tarafından yürütülmesine karar verildi.

KELEŞ: “BİZE AÇIKLAMA YAPMA ZORUNLULUKLARI VAR” 
Görevden alındığını dün öğle saatlerinde öğrendiğini söyleyen Yönetim Kurulu üyesi Fatih Keleş, görevden alınma şeklinin çok yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi: "Görevden alındığıma dair yazı yetkili arkadaş tarafından tarafıma getirildi. İstifa etmeyenler görevden alındı. Görevden alırken bir sebep göstermeleri gerekiyorken, şık ve etik olmayan bir şekilde görevden alındığımız tebliğ edildi. Neden görevden alındığımızı bilmiyorum. Yönetim kurulu üyelerine bir açıklama yapma zorunluluğu bence vardır. Sonuçta bu kuruma hizmet etmiş insanları bu kadar değersiz bir şekilde yazı ile görevden aldılar. Ben Kızılay ile kim bir kimlik kazanmadım, siyaset yapmadım. Kimseye peşkeş çekmedim! Kimse bu şekilde durumu hak etmiyor, en acı kısmı da odur"

Editör: TE Bilisim