Filistin Ankara Büyükelçisi Dr.Faed Mustafa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Valilik özel defterini imzalayan Dr.Faed Mustafa'ya ziyaretinden Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar da eşlik etti.

Dr. Faed Mustafa Ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, şunları dedi;

“Filistin ile Türkiye arasında özel bir ilişki olduğuna inanıyoruz. Filistin’deki olaylardan dolayı ilişkilerin gerek ticari gerek turist anlamında gelişmesi için uğraşıyoruz. Türkiye’de kurulan ilişkimiz son zamanlarda çok gelişti. Zonguldak ziyaretimizde inşallah ticari olarak da bir faydası olur. Filistin devletinin durabilmesi için Türkiye’nin desteğini ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beye teşekkür ediyoruz. Çünkü her fırsatta Filistin’e desteğini her zaman dile getiren biridir. Bütün Türk halkına ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Vali erdoğan Bektaş’da, Filistin Ankara Büyükelçisini Zonguldak’ta görmekten mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Filistin davası eski bir davadır. Osmanlı sonrası çözümü bir türlü ulaşamıyorum durumlardan birisidir. Eskiden bu tarafa Türkiye’nin Filistin konusunda bir ilgisi vardır. Son dönemde Sayın cumhurbaşkanımızla birlikte bu ilgi daha da üst düzeye çıkmıştır.
Uluslararası her platformda Filistin davası Türkiye’nin davası haline gelmiştir. Bu Türk milleti için de ayrı bir mutluluk konusudur. Ortadoğu’da, Suriye’de, Irak’ta olan olayları biliyoruz. Cumhurbaşkanımız bu olaylar nedeniyle Türkiye’ye göç eden insanları kabul ettiler. İhtiyaçları karşıladılar. Vatandaşımız da bunu onayladı. Türk milletinin bu konuda herhangi bir itirazı olmamıştır. Umarız yakında komşu ülke olarak dost, kardeş Filistin sorununu çözerek yoluna devam eder. Kudüs bütün müslümanların olduğu gibi bizim için önemli bir yerdir. Kudüs’ü ziyaret etme imkanı buldum. Orada uzunca bir ziyaret yaptım. Şartları yakından da gördüm. Bizim izlerimiz vardır burada. Ortak bir tarihimiz vardır. Ortak hatıralarımız var. Herkezi Filistin’in Kudüs’ü görmelerini tavsiye diyorum.”

Ziyaret sonrası Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Filistin Ankara Büyükelçisine madenci heykeli takdim edildi.

Editör: TE Bilisim