Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Alan Belediye Başkanlığı makamında düzenlediği basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimin üçüncü yılında gerçekleşecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi. 

“VATANDAŞLARIMIZI BEKİYORUM”


Belediye Başkanı Alan, “15 Temmuz FETÖ terör örgütü tarafından hain darbe teşebbüsü gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk olarak Fevkani köprüsünde yürüyüş ile başlayacağız. Etkililikler kapsamında sanatçılar sahne alacak. Ben sizin aracılığınız ile vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. 15 Temmuz akşamı madenci anıtı önünde bekliyoruz.

“KÖPRÜYÜ KALDIRACAĞIZ”

Biz hiç bir esnafımızı mağdur etmeden uygulama yapacağız. Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Zonguldak’ın silüetini değiştirmek istiyorsak köprünün bir şekilde kaldırılması düşüncesi oluştu. Burada 80 kadar vatandaşımız işgalci konumunda. Biz esnafımız le bir kere görüştük daha fazla görüşeceğiz. Onlarda yıkılmasını isteyecekler. Biz satın almak isteyenler için tapu sahibi yapmak istiyoruz. Kiralamak isteyenler için yine öyle. Bu noktada proje hazırlıyoruz. Tüm paydaşlarımız ile karar vereceğiz. Ben esnafımıza yer gösterdikten sonra satın alma kiralama noktasında destek olacaklardır. Köprüyü projeyi bitirdikten sonra kaldıracağız.

“DERE ISLAH OLACAK”

Dere ıslahı bakan beyin önünde onay bekliyor. İl ilçe başkanımız ile Ankara’da görüşme yapacağız. Deremizi ıslah edeceğiz.

“VERİLEN OYLARI HELAL ETTİRECEĞİZ”

Lavuara alanı ile ilgili tahsisler yapıldı. Liman arkası ve lavuar alanı için bu alanın yapılması lazım. Beklentiler büyük. Vatandaşımız göze görülür bir şeyler istiyor. Daha hızlı şekilde yol alacağız. Dere ıslahı lavuar alanı millet bahçesi sene sonuna İnşallah yetişir. Biz söz verdiğimiz her şeyi yaparız. Biz bize verilen oyları helal ettireceğiz.

“BİR PARÇA SABIR İSTİYORUZ”

Cuma günü asfalt ihalemiz var. Parke çalışmalarımıza başladık. Çaydamar’a haftaya başlıyoruz. Biz startı verdik. Elimizden geldiğince her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Acil olan mahallelerimize öncelik verdik. 2 sene içinde tüm asfalt sıkıntısı bitecek. Biz tüm paydaşlarla istişare halindeyiz. Alt yapı yapılmadan üst yapıyı yapmak istemiyoruz. Geçmişte bu hatalar yapıldı. Bir parça sabır istiyoruz.

Editör: TE Bilisim