YSK açıkladı Oy sayımı esnasında iftar molası olacak mı? YSK açıkladı Oy sayımı esnasında iftar molası olacak mı?

Moderatörlüğünü Altan Akçakese’nin yaptığı Detay programına katılan 1976 doğumlu genç siyasetçi, izleyici sorularının da yöneltildiği; meslekî yaşamı ve siyaset geçmişiyle ilgili bilgiler de paylaştığı program genelinde kendisini milletvekili aday adaylığına taşıyan süreç ve gelişmeleri de yorumladı. Zonguldak’ın en büyük ve en kalabalık ilçesi olmasına rağmen basit gibi görülebilecek sorunların büyük kısmının çözülemediği Karadeniz Ereğli’de, iktidar partisinin bu sorunları tespit edip yapılması gerekenleri takip etmesi gereken bir milletvekili olmamasına vurgu yapan Eylem Ertuğrul, ilçenin, İl Genel Meclisi bütçesinden de hak ettiği payı alamadığını iddia etti. 2018 Genel Seçimleri öncesinde ilçeye gelen ve; “Karadeniz Ereğli’nin milletvekili benim.”, diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözünün de havada kaldığını belirten Ertuğrul, ilçede en küçük bir kamu binasının bile yıllardır yapılamadığını hatırlattı. 
Yaklaşık bir buçuk saat süren programda milletvekili adaylığı şansını da değerlendiren Eylem Ertuğrul, Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü üç yıllık dönemde ekip arkadaşları olan mevcut ilçe örgütü yönetiminin kendisine verdiği desteğin avantajı olduğunu kaydederken, üç dönemdir Zonguldak Milletvekili olarak yöreyi TBMM’de temsil eden Ünal Demirtaş’ın da, bu dönem milletvekili adayı gösterilmemesi durumunda, Karadeniz Ereğli’yi temsil eden mevcut aday adayları arasında kendisini destekleyeceğine inandığını, bu yöndeki ifadeleri Demirtaş’ın kendisinden de sıkça duyduğunu söyledi. Haziran 2015 Genel Seçimleri’ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nden yıllarca Karadeniz Ereğlili bir milletvekili çıkarılamadığının hatırlatılması üzerine, Ünal Demirtaş’ın milletvekili olmasının ardından ilçenin bu talihsizliğini yendiğini ifade eden Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Eylem Ertuğrul; “Genel Merkez’imize yaptığımız ziyaretlerde de şu gerçeği ısrarla vurguluyorum: Karadeniz Ereğli’nin aday listesindeki yeri her zaman birinci sıra olmalıdır.”, dedi. Ertuğrul şu görüşleri de paylaştı:
“Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte hepimizin yaşamına bir heyecan geldi. Altılı Masa cumhurbaşkanı adayını belirledikten sonra sokaktaki herkes de siyaset konuşmaya başladı. Her yerde A’dan Z’ye siyaset konuşulmaya başlandı. Biz de bu sürecin bir parçası olarak mücadelemizi sürdürüyoruz.”
“Ben görev adamıyım ve aldığım görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bu, öğrencilik ve meslekî yıllarımda da böyle oldu. İstikrarı severim. İstikrarlı davranmak için elimden geleni yaparım.”
“Kendi doğduğunuz ve aidiyet hissettiğin şehirde hizmet vermek çok keyifli. Bu hizmetinizin karşılığını da hem maddi hem de manevi olarak alabilmek, insanların sevgisini ve saygısını kazanmak da motive eden bir durum.”
“CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler öncesi genel kurul ve kurultay sürecine girmemesi olumlu bir karar olmuştur. Bu noktada her bir partiyi ayrı değerlendirmek lazım. CHP’de örgüt ve örgütte görev almak çok önemli. Parti içi demokrasinin en çok olduğu parti CHP olmasına rağmen bizde parti yöneticisi olmak çok kolay değildir. Her basamakta muhalifiniz olur. Her kararınıza muhalefet edenler olur. Genel kurul süreçlerinde bizde küskünlükler de çok olur. CHP’de genel kurullar kıran kırana geçtiği için biraz kırgınlıklar yaşanıyor. Bu yüzden de genel merkezin genel kurulları erteleme kararı doğruydu. Seçimler öncesi dinamik örgütler ve oturmuş kadrolar lazımdı.”
“Bu güne kadar yapılan anketlere göre biz bu seçimleri kazanıyoruz. Hepimizin muzdarip olduğu bu rejimi değiştirme şansına çok yaklaşmış durumdayız.”
“Siyaset ekip işidir. Bu çok önemli. Bizim partimizde de örgütlere ayrı bir önem veriliyor. Örgütlerin ve ilçe başkanlarının da sizin arkanızda olması ciddi bir avantajdır.”
“Her iki milletvekilimiz (Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz) ile de gayet uyumlu bir şekilde çalıştık. Konumlarımızı bilerek, birbirimize gerekli saygı, sevgi ve hassasiyeti göstererek ve yine şehrimiz için mücadele ettik. Bu noktada da ben her iki milletvekilimize teşekkür ederim. Kendileriyle hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hep iyi diyalog içinde olduk.”
“Milletvekilliği bir bayrak yarışıdır. Baz bayrakların değişmesi gerektiğine inandığımız için bu göreve aday olduk. Genel merkezimiz bunu değerlendirecektir. Mevcut milletvekillerimizle devam etmek ve onlardan yararlanmak isterlerse de kendileriyle devam edecektir. Veya belki ikisi birden belki de ikisinden birini başka görevlerde değerlendirmek isteyebilir.  Onların yerine de başka bir arkadaşımızı milletvekili adayı olarak belirleyebilir. Ne olursa olsun, çalışma motivasyonumuzu kaybetmeden hareket etme olgunluğunda olmamız gerekiyor.”
“Tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Her bir aday adayının CHP’ye ve şehrimize katkı vermek için bu görevlere talip olduklarının farkında ve bilincindeyiz.”
“Sayın Ünal Demirtaş yeniden aday gösterilmemesi durumunda yerine beni önereceğinden ve yanında duracağından hiç şüphem yok. Çalışma dönemimizde kendisiyle her zaman iyi bir diyalog içerisinde bulunduk. Ben bu konuda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kendisi aday olmazsa Ereğli’nin adayının ben olmamı isteyecektir.”
“Geçmişe dönük hiçbir kırgınlığım yok. Önümüze bakmamız lazım. Tabii ki insanların ve kurumların hafızaları vardır. Bunlar bazı reaksiyonlar gösterebilirler; ama önemli olan bunları yenebilmek. Kırgın olduğum bazı insanlar var; onlar bende saklıdır.”
“Vatandaşta; ‘Bizim oyumuz değişmez!’, gibi bir düşünce yok. Bu seçim dönemi geçmiştekilerden farklı. Toplumun her katmanında beklentilerin karşılanamaması düşüncesi, hayal kırıklığı, kırgınlık ve hiddet var. Bazı köylerde yol yok. Bunu vatandaş dile getiriyor. Kanalizasyon ve su ile ilgili sorunları giderilememiş köylerimiz var. Köyler arasında yapılan hizmetlerde de bazı adaletsizlikler var. Bazı köylerin biraz daha ön planda olduklarını görebiliyoruz. Özellikle yol konusunda bu, bariz şekilde belli. Vatandaş da bundan çok şikayetçi.”

Editör: TE Bilisim