Geçtiğimiz Perşembe akşamı canlı olarak Elmas Televizyonu ekranlarında yayınlanan Kara Tren programına katılan Kdz. Ereğli belediye Meclis üyesi Baki Erdoğan, program sunucusu Şenol Azman’ın “Revizyon ile bilginiz var mı? Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yaptığı revizyonu bir belediye meclisi üyesi olarak gördünüz mü, neler yapılıyor, yoksa böyle bir revizyon doğum aşamasında mı, bitti mi, nedir? sorusu üzerine: “Bugün bitişik nizam binaların yapılmasında kadastro parselleri ile Ereğli Belediyemizin parselleri çakışmıyor. Yani bazı binalarda bitişik nizam gözüküyor imarda ama kadastro parseli ile belediye parseli çakışmadığı için parseller arasında bir ayrım meydana gelebiliyor. Yani senin binan benim yerime geçmiş, benim binam senin yerine geçmiş. İmar revizyonu ile ilgili somut bilgim yok, yüzeysel bilgim var.” dedi.

Program sunucusu Azman ise bu cevap üzerine; “Bu imar revizyonunda bazı ağa babalarının, bazı rantsal babaların yıllar önce hisseli otopark, çocuk parkı, cami yeri, okul yeri, hastane yeri olan yerleri satın alan insanların bunları ranta çevirme revizyonu bu. Ben önümüzdeki programlarda bunları açıklayacağım. Size düşen görev lütfen Baki ağabey; örneğin 31 mahalleden, mahalle mahalle. Burada 1 No’lu mahallede kaç tane yerini imara açıyoruz. Kaç tane okul yerini imara açıyoruz, kaç tane yeşil alanı imara açıyoruz? Bu soruları sorun, başka bir şey sormayın. Benim Semih ağabey ile meclise gelip bunu sormaya hakkım yok ama senin sormaya hakkın var, yetkin var.” dedi.

Azman: “Belediye meclis üyelerinin bir toplantı salonunda imar revizyonuna açılmış bir harita, bir plan gördünüz mü? soruna Erdoğan: “Evet, bu işin erbabı olan harta mühendisliği tarafından sunum yapıldı. Bu sunumlarda bizim aklımızda soru işareti olan yerleri kendilerine sorduk. Az önce bana söylediğiniz şeyleri ben net sordum.” Yanıtını verdi.
 

Editör: TE Bilisim