BÜLENT BAYRAKTAR’DAN GÖSTERMELİK ZİYARET!

Elmas Televizyonu’nun, Erdemir Demir Çelik Fabrikasının hurda alımlarıyla ilgili ısrarlı yayınlarından sonra Erdemir Demir Çelik Fabrikası Alım Satım Müdürü Bülent Bayraktar’ın göstermelik ziyaret turuna çıktı.

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde hurda işi yapan firmaları ziyaret eden Bayraktar, “Siz şirket kurun 1 yıl sonra değerlendirelim, bizim şartlarımız çok zorlaştı! Başka illerdeki fabrikalara hurda verin! Şahış şirketiyseniz bu iş olmaz!” diyerek adeta iş bilmez bir tavır sergileyerek firmalarla dalga geçtiği iddia edildi.

Kdz. Ereğli Demir Çelik Fabrikalarına hurda veren 2 firmadan bir tanesinin şahıs şirketi olduğunu unutan Bayraktar 2 firmanın dışında başka kimseden hurda almamak için adeta kılı kırk yararken, diğer hurda işi yapan firmaların tepkilerine neden oldu.

ERDEMİR DOLANDIRILIYOR MU?

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli İlçesinde faaliyet göstere Ereğli Demir Çelik Fabrikası demirin tonunu 4.900 TL ‘den alırken Karabük’te faaliyet gösteren Karabük Demir Çelik Fabrikası demir’in tonunu 4.500 TL’den alması kafaları kurcalamaya devam ediyor. Sadece iki firmadan hurda alımı yapan Ereğli Demir Çelik Fabrikası aradaki ton başına 400 TL’lik farkı Ereğli Demir Çelik Fabrikası’na hurda satan bu iki firmaya aktardığı ve Erdemir’in zarara uğratıldığı iddia edildi.  

GÖKHAN MUSTAFA DEMİRTAŞ BU İŞİN NERESİNDE?

Erdemir’e demir satan şahıs firmasının en büyük destekçisi, hatta kapı komşusu olduğu iddia edilen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş Erdemir yetkilileri ile sık sık bir araya geldiği ve Erdemir’e demir satan şahıs firması ile gizli bir ortaklığı olduğu iddia edilirken, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş bu iddialar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor!   

Kamuoyu adına Ereğli Demir Çelik Fabrikası yetkililerine soruyoruz!

  1. Borsada olan bir firma olarak, firmalar arasındaki ayrımcılığın sebebi nedir?
  2. Türkiye’nin en pahalı hurda alım fiyatını verip 2 firma ile sınırlı tutmanın sebebi nedir?
  3. Kardemir demirin tonunu 4500 TL’den alırken Erdemir neden 4900TL ‘den alıyor?
  4. Erdemir Alım Satım Müdürü şahıs şirketi ile iş yaptıklarını bilmiyor da mı, şahıs şirketiyseniz “bu iş olmaz diyerek” firmalar arasında ayrımcılık yapıyor? 
Editör: TE Bilisim