Türk sinemasının birbirinden güzel filmler yapan yönetmeni ve Zonguldak’ın gururu Kıvanç Baruönü, 2 filmiyle Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM)'in düzenlediği Uluslararası İzmir Film Festivali’nde 'En İyi Yönetmen' ödülüne aday gösterildi.
Uluslararası İzmir Film Festivali, 24 - 29 Haziran arasında gerçekleştirilecek.
Baruönü’nün en iyi yönetmen ödülüne aday gösterildiği filmler ise 'Arif V 216' ile 'Hedefim Sensin'  oldu.
'Hedefim Sensin'de başrolleri Ata Demirer, Demet Akbağ ve Gonca Vuslateri paylaştı. 'Hedefim Sensin'de başrolleri Ata Demirer, Demet Akbağ ve Gonca Vuslateri paylaştı.
Kıvanç Baruönü, 'En İyi Yönetmen' dalında Çağgan Irmak (Bizi Hatırla),Cem Özduru / Cen Emre (Börü),Ketche / Can Ulkay (Müslüm) ile yılın en iyi yönetmeni olmak için yarışacak.
Baruönü haber sonrası yaptığı paylaşımda;“İzmir Film Festivali'nde iki film ile en iyi yönetmen dalında aday gösterilince hali ile gururlanıyor insan. Genelde zor bir şeymiş aynı sene iki film çekmek ve bu iki filmin ile bir yerlerde ödüle layık görülmek bende sizden gelen tebrikleri okudukça bir kez daha anlıyorum bunu..Ama tüm bu heyecanın kendimce gururun asıl sebebi bu bahsi geçen filmlerin toplamda 18 dalda adaylık taşıması bence.. Yani görüntü yönetmeninden sanat ekibine, kostüme, özel efektlerine müziğine, oyuncularına değin bir filme dair olması gereken, ona ruh katan pek çok dalda ödül için yarışıyoruz. Senaryoları ödül için aday, oyuncuları ödül için aday sanırım benim için en büyük ödül bu zaten, hep söylerim zincirin gücü en zayıf halkası kadardır ve sette bizler, hepimiz çok iyi olmalıyız. İşimizi doğru yapmalıyız ki zincir sağlam dursun ve ortaya doğru işler çıksın..Bu nedenle ayrı bir sevinç yaşıyorum, ödülleri alırız almayız orası başka bir konu, ben kendi adıma zaten bunca adaylık ile yani çektiğim filmin 18 dalda aldığı adaylık ile kendi payıma düşen ödülü aldım bile... Emeği geçen, benle birlikte bu işlere gönül veren, özel hayatlarından çaldığım, bunca yıllık birikim ve tecrübeleri ile benle olan tüm emek veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İçimde kalacağına burada bi köşede dursun istedim... iyi hafta sonları…”
Kıvanç Baruönü Zonguldak’ın maden gerçeğini ve mükellefiyet dönemi Zonguldak’ını anlatan Kelebeğin Rüyası filmiyle de çocukluğunun şehrinin geçtiği Zonguldak’a güzel bir vefa örneği göstermişti.

Kıvanç Baruönü Kimdir?

11 Ekim 1969’da Zonguldak’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’ne girdi. Aynı yıllarda öncelikle tiyatro ve fotoğrafla ilgilendi. Üniversite yıllarında televizyon haberciliği alanında çalışmaya başladı. "32.Gün" programında muhabir olarak görev yaptı. Türkiye’nin ilk özel radyolarından biri olan Genç Radyo ve Klas Radyo’da programcı ve yayın yönetmeni olarak uzun yıllar çalıştı. Number One müzik kanalını kurdu. Baruönü, müzik sektörü ile paralel olarak oluşan yeni bir alana geçerek klip yönetmeni olarak çalışmaya başladı. 90’lı yılların başı ve 2000’li yıllar arası özellikle İzzet Öz Production bünyesinde çektiği kliplerle adından söz ettirdi. Tüm bunların yanı sıra, yönetmenliğine en büyük katkıyı sağlayan tecrübe ise, uzun zaman Savaş Ay’ın hazırlayıp sunduğu A TAKIMI isimli haber programında danışman ve görsel yönetmen olarak çalışması oldu. “Dansöz” ,“G.O.R.A”, “Kelebeğin Rüyası” gibi daha bir çok filmde görev alan Kıvanç Baruönü, sinema filmi yönetmenliğine başladı. 2014'te Patron Mutlu Son İstiyor, 2015'te Kocan Kadar Konuş, 2016'da ise Kocan Kadar Konuş:Diriliş ve Görümce filmlerini çekti.

Editör: TE Bilisim