23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıl kutlamaları kapsamında farklı okullardan 5 öğrenci Elmas TV’de yayınlanan Artı Eksi’ye konuk oldu. Mimar Sinan Ortaokulu 8/B öğrencisi Kağan İslamoğlu’nun sunumuyla başlayan programa Anıl Cömert ilkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Yağmur Eryiğit, Fener İlkokulu 4/C sınıfı öğrencisi Murat Berkin Aydın, İmam Hatip Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencisi Ömer Enes Alagöz, Anıl Cömert ilkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Furkan Eryiğit Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtladı…


Konuk öğrenciler TBMM’nin kurulumu, 23 Nisan’ın anlamı, seçmek ve seçilmenin önemi üzerine görüşlerini paylaşırken okul ve kente dair gözlemlerini, düşüncelerini paylaşıp önerilerde bulundular.


Yayını izleyenler arasında yer alan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı gönderdiği mesajla Kağan İslamoğlu’na da önemli bir sorumluluk vererek 20 öğrenciyi TBBM’ye götürme sözü verdi.


Programda bir başka gelişmede öğrencilerin 23 Nisan törenlerinde çocuklara yönelik ikram ve hediyelerin verilmediği yönündeki eleştirileri üzerine yaşandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı yine yayına gönderdiği mesajında 600 çocuğa içinde sembolik olarak bir lira bulunan kumbara dağıttıklarını belirterek böylece tasarrufa vurgu yaptıklarını yazdı. Bu yorumun üzerinden çok geçmeden yunus timleri de stüdyoya gelerek öğrencilerin kumbaralarını teslim ettiler.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın mesajı;"Zonguldak’ta 23 NİSAN’da, uğur parası olarak içine 1 TL koyarak toplam 600 kumbara dağıttık. Çocuklar tasarruf yapmayı öğrensin, kaynak yaratmayı düşlesin; isteklerini anlık hevesle değil; ihtiyaç duydukları zamanda alabilecek birikimlerini kendileri oluştursun istiyorum.
Çocuklarımızı bu günlerde daha çok ihtiyaç duyduğumuz “TASARRUF” kültürümüzle tanıştırmak istiyorum. 
Size de 23 Nisana özel Kumbara paylaştığımız kumbaraları yunus polisi ile ulaştırıyorum. Çocuklar Dediler ya hediye olsun Bayramda diye ... bu da bir hatıramız olsun."

Editör: TE Bilisim