Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Fatih Akça,   İşaret dili eğitimi ile ilgili bilgiler verdi. Akça, "Yaklaşık 78 tane sağlık personelimizin işaret dili eğitimi vererek işaret dili eğitimlerini tamamlayacağız. Kurban Bayram'ından sonra tüm Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezilerinde işitme engelli vatandaşlarımız, işaret dili bilen sağlık personeli ile buluşacaklar" dedi

Akça, "Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak özellikle birinci basamak sağlık hizmeti sunumunda hizmet verdiğimiz kitleye ulaşma anlamında stratejik hedeflerimiz var.

 Bu doğrultuda Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve ARGE Proje Müdürlüğü tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı teknik destek programına bir proje sunduk.

Birinci basamak sağlık hizmetleri sunulan merkezlerimizde, Zonguldak'ta yaklaşık 68 tane merkezimizde yeni açılacak olan Aile Sağlığı Merkezi oluşacaktır. Burada çalışan Aile sağlığı personelimize işaret dili eğitimi verilerek özellikle işitme engelli vatandaşlarımızın birinci basamak sağlık hizmetleri sunumuna ulaşması erişmesi ve kolaylaşması bakımından ve sağlık hizmetini daha nitelikli alması amacıyla böyle bir proje sunduk. BAKKA'nın teknik destek programı kapsamında bu projemiz desteklenmeye uygun görülmüştür. Eğitimlerimiz devam etmektedir. Yaklaşık 78 tane sağlık personelimizin işaret dili eğitimi vererek işaret dili eğitimlerini tamamlayacağız.

Kurban Bayram'ından sonra tüm Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezilerinde işitme engelli vatandaşlarımız, işaret dili bilen sağlık personeli ile buluşacaklar ve daha nitelikli bir sağlık hizmeti alacaklardır" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim