Milletvekili, Kilimli Sahil Yolunun açılışı ve bir dizi ziyaret için yarın Zonguldak’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanına, kente gelişi öncesinde yaptığı çağrısında, “Cumhurbaşkanının, ziyaret programına Atatürk Devlet Hastanesi Onkoloji servisini eklemesini ve kente yaptığı ziyarette kanser hastası ve yakınlarıyla mutlaka buluşması gerektiğini” söyledi.

Söz konusu ziyarette Cumhurbaşkanının kanser hastalarının çilesine ve hükümetin sağlık sistemini ne hale getirdiğine, bizzat tanıklık edebileceği söyleyen Milletvekili, yaptığı çağrısında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 4 Şubat Dünya Kanser Günü.  Kanserin erken tanısını koymak ve tedavisi için yeterli imkânları teşvik için her yıl düzenlenen uluslararası bir gün.

Kanser hastalığında farkındalığı arttırmak için sembol haline dönüşmüş böyle bir günde, yarın  kentimize gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanına hayati bir çağrıda bulunuyorum. 

Cumhurbaşkanının, ziyaret programına Atatürk Devlet Hastanesi Onkoloji servisini eklemesini ve kente yaptığı ziyarette mutlaka kanser hastası ve yakınlarıyla buluşması gerektiğini, söylüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı böylelikle, hükümetinin sağlık sistemini ne hale getirdiğine, kanserle savaşta bir başına bıraktıkları hasta ve yakınlarının yaşam mücadelesine, ayrıca bu mücadelede tüm imkânsızlıklara rağmen fedakârca hizmet vermeye çalışan sağlık emekçilerinin yalnızlığına bizzat tanıklık edebilir. 

Bu ziyaretin ardından Cumhurbaşkanının farkındalığı artabilir, AK Parti hükümetinin aklı başına gelebilir, alınacak önlemler ile kentimize kanser hastalığı ile mücadelede ‘tıbbi onkolog’ başta olmak üzere eksik bıraktıkları uzman kadrolar atanabilir, mağdur ettikleri hastaların tedavi çilelerinin önüne geçmek adına çalışmalar yapılabilir.

Ben, Dünya Kanser Günü'nde Sayın Cumhurbaşkanını verilen bu zorlu mücadeleye bizzat tanıklık etmeye, hasta ve yakınlarının yaşam mücadelesine ortak olmaya, kanserle mücadelede vatandaşa yaşattıkları çileyi artık görmeye ve acil olarak çözümler sunmaya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilisim