Ağustos ve Eylül aylarında arttırılan doğalgaz fiyatları, 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere bir zam daha gördü. Reuters'ın duyurduğu habere göre; BOTAŞ'ın, doğalgaza bugünden geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 zam yaptığı bildirildi.

Reuters'a bilgi veren sektör kaynakları, maliyet artışına bağlı olarak BOTAŞ'ın tarifeleri 1 Ekim itibariyle yeniden belirlediğini ve yeni tarifelerin ilgili birimlere iletildiğini kaydetti. Aslında yapılan zam yüzde 27'den fazla oluyor. Çünkü ikinci yüzde 9 zam zaten ilk seferde yüzde 9 zamlanan fiyata yapılıyor. Bu durum son gelen zam için de geçerli.

En son doğalgaz fiyatlarına eylül ayında da konutlar için 9, sanayi için yüzde 14 zam gelmişti. Ağustos ayındaki zam oranları da konutlarda yüzde 9, büyük işletmelerde yüzde 14 olarak gerçekleştirilmişti.

Gelen bu son zamla birlikte doğalgaz tarifelerinde temmuz ayına göre yüzde 29,5'lik bir artış yaşandı. Buna göre aylık 200 TL doğalgaz faturası ödeyen bir kişi bundan sonra 259 TL fatura ödeyecek.

 

Editör: TE Bilisim