Serginin açılışı İl Müftüsü Aşır Durgun ve il Müftü Yardımcısı Tahir Erçin tarafından gerçekleştirildi,

 Müftüsü Aşır Durgun hafta sevginin yanında; boyunca hayatını kaybetmiş olan din görevlilerine ve cemaat için kur'an-ı Kerim ve dualar edileceğini, Ayrıca camileri maddi ve manevi destek verenlere teşekkür plaketi verilmesi gibi çok sayıda etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi. 

"Malum her yıl Ekim ayının ilk haftası 1 ve 7 Ekim tarihler arası camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. diyanet İşleri başkanlığımız bu camiler ve din görevlileri haftası vesilesiyle her yıl bir konu belirleyerek bir farkındalık meydana getirme toplumu bu konuda aydınlatmayı amaçlamaktadır. Bu sene de cami ve ilim konusu belirlenerek camilerimizin hazreti peygamber zamanında olduğu gibi ilmin, irfan'ın, birliğin beraberliğin kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiği merkezler haline gelmesi için destek verme bu konudaki hem Tüm din görevlilerimizin ve cemaatimizin gayretini bu konudaki Arzu ve isteğini uyandırmaya yönelik bir çalışmadır bu. Aynı zamanda sevgili Peygamberimiz den günümüze kadar camilerimizde hizmet etmiş minberinde ihbarında Kur'an kursunda hizmet etmiş yani imam olarak yani vaiz olarak, müezzin -kayyım olarak, müftü olarak görev yapmış hocalarımızın ve bunun yanında da camilerimizin ve Kur'an kurslarımızın yapımında ve yaşatılmasında maddi ve manevi desteği olan ve ahiret alemine göç etmiş olan kardeşlerimizi ve camide cemaat olarak olan ve ahiret alemine göç etmiş olan tüm kardeşlerimizi hayırla yad etme onları unutmam adına bir takım etkinlikler sergilenecektir.

Mesela yarın ulu camide cuma namazı öncesinde ahiret alemini göç etmiş tüm hocalarımız Cami cemaatimiz dini hizmetlerde bulunmuş hayırsever kardeşlerimiz için bir Kur'an tilaveti tertip edilecek. Onların ruhuna ithaf edilecek ve okunan kur'an-ı Kerim'in duasını yapacağız. Camiler haftası nedeniyle sohbetler yapacağız.

Önümüzdeki salı günü saat 14.30 da müftülüğümüz konferans salonunda Zonguldak'ta Kur'an kurslarımıza camilerimize maddi ve manevi destekte bulunan hayırsever kardeşlerimize bir plaket teşekkür belgesi takdim edeceğiz.
yine günün anlam ve önemini ifade eden diğer işleri başkanlığımızın hazırladı hazırladığı sinevizyon gösterisinin sunacağız.

yine emekliye ayrılmış din görevlilerimize evlerinde ziyaret etmek suretiyle onları unutmadığımızı göstereceğiz.

camiler ve din görevlileri haftası kapsamında birtakım etkinliklerde bulunacağız ve bunların arasında da cami ve ilim teması ile birlikte doğru bilgiye sahip bilgiye ulaşmamızı sağlayacak diyanet İşleri başkanlığımızın ve diyanet vakfımız tarafından hem gençlere hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik olarak hazırlanmış yazılı eserleri başta kur'an-ı Kerim tefsiri peygamberimizin hadisleri din ve ahlak eğitime dair eserleri burada tanıtımını yapıyoruz.” dedi. Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim