Maden, Devletin piyasa aksaklıklarını gidermek için gerekli tedbirleri alması özellikle tüketicilerin zarar görmemeleri bakımından çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi; 

“Bilindiği üzere, döviz kurlarındaki yükselişler bazı mal ve hizmet maliyetlerini etkilemediği halde döviz kaynaklı maliyet artışı iddiasıyla fiyatlarını artıran işletmelere karşı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketicilerimizin korunması ve aynı zamanda haksız rekabet karşısında işletmelerimizin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale gelmiştir. Ülkemizde mal veya hizmetlerin fiyatının arz ve talep dengesine bağlı olarak oluşması esas olmakla birlikte piyasalarda tam rekabetin sağlanamaması durumunda, Devletin piyasa aksaklıklarını gidermek için gerekli tedbirleri alması özellikle tüketicilerin  zarar görmemeleri bakımından çok önemlidir.
 Bu itibarla Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe giren Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğindeki Değişiklik ile Yönetmeliğin Aldatıcı Ticari Uygulamalar bölümüne; “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak.” şeklinde bir bent eklenmiştir.
 Bu düzenlemenin hedefi, hiçbir şekilde piyasanın işleyişine müdahale etmek değildir. Düzenlemenin amacı, hem haksız fiyat artışları ile mağdur edilen tüketicilerin, hem de haksız rekabet karşısında dürüst ticaret prensiplerine bağlı olarak faaliyet gösteren işletmelerin korunmasıdır.
Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüz Belediyelerimiz ve Vergi Dairesi Müdürlüğüm işbirliği içinde bugüne kadar 126 firmada toplam 297 ürün denetlenmiştir. Yapılan denetimler sonucunda 67 ürün ile ilgili Bakanlığımıza bildirim yapılmıştır.
Denetimlerimizi Ramazan ayı münasebetiyle et ve süt ürünleri başta olmak üzere tüm ürünler üzerinde, re’sen veya vatandaşlarımızın şikayetleri doğrultusunda sürdürüyoruz.
Bu vesileyle halkımızın ramazanı şerifini tebrik ediyorum.”

Editör: TE Bilisim