Kurban Bayramının gelmesi ile vatandaşlar yırtılan ve yıpranan ayakkabılarını tadilat yaptırmak için kunduracıların yolunu tuttu.

Dede'den toruna üçüncü kuşak olarak 15 yıldır kundura işletmeciliği yapan 34 yaşında evli 2 çocuk babası olan Serkan Erkal, "Hem mevsim değişikliği hem de bayramda vatandaşlar ayakkabılarının temiz ve bakımlı olmasını istedikleri için kunduracıları tercih ediyorlar. Bu nedenle son birkaç gündür işlerimiz yoğunlaşmıştır. Sadece ayakkabı değil çanta tamiratları da yapıyoruz. Bunun yanı sıra kendi yapmış olduğumuz ayakkabı, çanta ve kemerleride satışa sunuyoruz. 10 günlük bayram tatili olduğundan dolayı vatandaşlar biraz erken tatile çıktılar. Önceden 10 gün önceden bayram yoğunluğumuz başlardı. Ancak bu yıl bayrama son 3 gün kala yoğunluk yaşıyoruz" dedi.

Öte yandan çırak yetiştiremediklerini söyleyen kundura işletmecisi Erkal, "Yeni eğitim sisteminin gelmesi ile birlikte çırak bulmakta zorlanıyoruz. Askerliğini yapmış ve elinde mesleği olmayan arkadaşlarımızı çırak değilde, daha çok usta olmaya yakın el becerisi olanları yetiştirip meslek sahibi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim