Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Kimseyi kırmadan, incitmeden hizmetlerimizi sürdüreceğiz’ derken, Milletvekili Hamdi Uçar, “Burada sosyal belediyecik anlayışını görüyoruz” dedi. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise; “Ereğli’de farklı birkaç olayın bir çırpıda çözüldüğünü görmekten mutluyum” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği dernek evleri törenle hizmete açıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi, LÖSEV Zonguldak İl Temsilciliği ve Maden Şehitleri Aileleri Derneği’ne tahsis edilen dernek evlerinin açılışına, Zonguldak Valisi Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr.Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Astsubay Mustafa Işık, İl ve ilçe protokolü, bölge belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DERNEK TEMSİLCİLERİNDEN BAŞKAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Açılışta bir konuşma yapan LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Atik; “2004 Mart ayından bu yana çabalıyoruz. Burası bizim hayalimizdi Bu dernek binasını bizlere kazandıran Belediye Başkanımıza ve desteklerini esirgemeyen Erdemir Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit ise “Burası bizim hayalimizdi, Sayın Başkan dan böyle bir yer talep ettiğimizde söz vermişti ve bugün açılışımızı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ve Genel Başkan Gazi Astsubay Mustafa Işık da yaptıkları konuşmalarda Şehit Ailelerine yer tahsisinde emeği geçen başkan Uysal’a teşekkür ettiler.

UYSAL: “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuşmasında şunları söyledi; “Abdurrahim Karakoç ne güzel söylemiş. Altında otur ama yaprak incinmesin, temizlen de gir mezara, toprak senden incinmesin. Bizler kimseyi incitmeden, kimseyi kırmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gönül belediyeciliği bu olsa gerek. Bizim sınırımız bir ucu Alaplı, oradan Deniz sahilindeki sınırımız ise Kandilli. Tam bu sahil 16 kilometre. Burası ise 9. kilometre olarak tam ortada. Burada daha da güzeli, buradan ölçtüğünüzde de Zonguldak istikametindeki Kavucaktaş Mahallemize de tam 9 kilometre. Bunu üç boyutlu düşündüğümüz zaman bu dernek evlerinin yeri Karadeniz Ereğli’nin Merkezi oluyor. Ama tesadüf, ama Allah’ın takdiri ilahisi.Ben de dernek evlerimizin açılışını yapmaktan dolayı son derece mutluyum.”

UÇAR, “SOSYAL BELEDİYECİLİK BU”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da, “Belediyecilik sadece yol, köprü, kanalizasyon ve kaldırım yapmaktan ibaret değil. Aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde de bu tür faaliyetleri organize etmektir. Sayın Başkan ve ekibini kutluyorum” dedi.

VALİ BEKTAŞ: “BUGÜN SON DERECE MUTLUYUM”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise emeği geçenlere teşekkür ederek;  “Bugün burada farklı birkaç olayın bir çırpıda çözüldüğünü görmekten son derece mutluyum. Hepimiz aynı duygusallığı, aynı hisleri paylaşıyoruz. Ben, bu dernek evlerinin yapılmasına katkısı olan başta belediyemiz başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Edilen duanın ardından açılışları yapılan dernek binaları  protokol üyeleri ve katılanlar tarafından gezildi.

Editör: TE Bilisim