Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, anneler günü nedeniyle kadınlara yönelik kahvaltı ve eğlence düzenledi.
Gülüç Belediyesi düğün salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Yaklaşık bine yakının katıldığı etkinlikte Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş davetlilere kahvaltı ikram etti. Demirtaş burada yaptığı konuşmada kadınların kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, kendilerine hizmet etmekten onur duyduğunu söyledi.
"6 proje söz verdik 16 proje yaptık"
Gülüç Belediye Başkanlığına aday olduğunda 6 proje için söz verdiğini ancak şu ana kadar hayata geçirdiği proje sayısının 16'yı geçtiğini anlatan Demirtaş hedefinin bu sayıyı 32'ye çıkarmak olduğunu vurguladı. Demirtaş konuşmasında şunları söyledi; "Gülüç Belediyesi olarak bu güne kadar yaptığımız tüm etkinliklere katılarak, bizlere verdiğiniz destekten dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Annelerimizin yerini hiç tartışamayız. ‘Cennet annelerin yakları altındadır' sözü annelerin ne kadar değerli olduğunu bize anlatmaktadır. Sizler bu vatana, bu millete hayırlı evlatlar yetiştiriyorsunuz. Sizlerin ellerinizden öper, Allah'tan uzun ömür diliyorum. Hepiniz anneler günü kutlu olsun. Sizlerin taleplerini bu güne kadar hep yerine getirdim, bundan sonrada yerine getireceğim. Ben sizleri sadece seçim zamanları değil her zaman hatırlıyorum. Sizlerden ‘Evet biz belediye başkanımızı bulduk, başkanımızdan memnunuz' laflarını işitiyorum. Bende bu sözlere layık olmak için ömrüm yettikçe tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim. Bana oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun."
Başkan Demirtaş'ın "Ben makamda oturup yatıyor muyum? Yoksa çalışıyor muyum?" diye sorunca salonda bulunan kadınlar kendisini alkışlayarak "Çalışıyorsun başkanım" diye desteklerini ifade etti.
Geçmişte Ereğli Anadolu Lisesi'ne giden öğrencilerin Gülüç'te oturan arkadaşları ile "Sizin sahiliniz yok, hafta sonu bize gel sahile gezmeye gideriz" diyerek alaycı bir şekilde konuştuğunu belirten Demirtaş, artık Gülüç'ün de güzel bir sahili olduğunu ve gençlerin boynunun bükük kalmayacağını dile getirdi.
"Fitne ve fesada asla yer vermeyeceğiz"
"Sizler benim arkamda kale gibi duracaksınız, bende sizlere kale gibi hizmet edeceğim. Fitne ve fesata asla yer vermeyeceğiz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe o fitne ve fesat çıkaranlarda burada barınamazlar ve barınamayacaklar" diyen Demirtaş, göreve gelirken 6 proje sözü verdiğini ancak 3 yılda 16 projeyi hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Demirtaş hedefinin bu sayıyı 32'ye çıkartmak olduğunu belirtti.
Etkinlikte konuşan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ın eşi Işıl Demirtaş ise tüm kadınların anneler gününü en içten duyguları ile kutladığını ifade etti. Bayan Demirtaş konuşmasında "Anneler bizim dünyada sahip olduğumuz en değerli varlıklardır. Karşılıksız tek sevgi annenin çocuğuna duyduğu sevgidir. Anneler kocaman kalplerine dünyaları sığdırır. Varlıkları ile bize güç veren toplumların temel taşlarıdır annelerimiz. Tüm annelerimizin anneler günü kutlayarak, sağlık ve mutluluk, hepinize şimdiden afiyet olsun ve iyi eğlenceler diliyorum" dedi.
CHP Gülüç Belde Başkanı Halil Demirel'de annelerin önemine vurgu yaparak tüm kadınların anneler gününü canı gönülden kutladığını söyledi. Etkinlik yapılan konuşmaların ardından eğlence ve çeşitli yarışmalarla devam etti.

Editör: TE Bilisim