Genel Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, şube kongrelerini değerlendirdi. Demirci, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın ‘çalışmayanlara sendika sahip çıkmasın’ ifadesine yanıt verdi.

Demirci yaptığı açıklamada, tartışma ve olumsuzluk olmadan süreci bitirdiklerini belirterek; “öncelikle bizim bildiğiniz üzere yedi şubemizin 11. genel kurulu yaptık. Allah’ın izinde ve sağlıklı bir şekilde. En ufak bir tartışma en ufak bir olumsuzluk olmadan bu seçim sürecini bitirdik.
Tabii ki bizim buradaki çalışmalarımız içinlerimizin hak ve hukukunu savunan bir yönetimin olması, geleceğimizi iyi aydınlatabilecek, iyi yönetebilecek insanların seçilmesidir. Bu konuda delege arkadaşımız kendileri karar verecekler ve seçimi yaparak Genel Maden İş Sendikasını dört yıl görevde kalacak arkadaşlarımızın tekrar seçecekler” dedi.

“ÇALIŞMAYANA ZATEN SAHİP ÇIKMIYORUZ”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın çalışmayanlara sendika sahip çıkmasın söylemiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ahmet Demirci, şunları söyledi; “Sayın vekilimizin kendi çerçevesinde yorulmadığı sözlerdir bunlar. Çünkü şöyle bir şey var. Çalışmayanlara biz sendikada olarak zaten sahip çıkmıyoruz. Biz her zaman çalışan arkadaşlarımızın arkasında durmaya çalıştık elimizden geldiği kadar ve durdukta.
Sayın vekilim ayrıca başka bir şey daha söyledi ben 1983 yılında işe girdim. Bir de Zonguldakın çocuğuyuz. Biz 40 ila 50 bin çalıştığı zamanları da biliyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumuna o dönemlerde biliyorsunuz kurumun okulu vardı öğretmenleri kurumdandı kantinlerimiz vardı her şeyimiz vardı. 50 bin kişi çalışırken bunun tabii ki dörtte biri sadece üretimde çalışıyordu ve şu anda 7 binin altındayız yedi bin çalışanımız var. Ve bunun 1500’ü sadece üretimde çalışıyor. Kıyaslama yapılırken bununda gözününe alınması gerekiyor. Biz 7 bin çalışan ile geçen yıl 900 bin ton üretim yaptık.”
Editör: TE Bilisim