Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, 53. kanını bağışlamasından dolayı İbrahim Ertürk'e teşekkür ederek şunları söyledi; "İbrahim Ertürk kardeşimiz 53. kan bağışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bağışladığını açıkladı. Aynı zamanda oğlu İbrahim Caner'i de yetiştiriyor. Kendisi gibi kan bağışçısı yapıp nice nice hayatlar kurtarıp madalyalara doğru gidecektir."

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan da İbrahim Ertürk'ün 53. kan bağışı yapması dolayısıyla şu ifadeleri kullandı; "Ertürk ailesi baba, oğul, kardeş olarak kan bağışı merkezimize gelerek kan bağışında bulunuyorlar. İbrahim Bey sağ olsun göreve başladığım 2005 yılından bu yana düzenli bir şekilde kan bağışçımızdır. Bugün de 53. kan bağışını yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek oluyor. Kan acil bir ihtiyaç değil sürekli ihtiyaçtır. Her daim günün her saatinde telefonlarımız hiç susmuyor. Bizim de amacımız gönüllü bağışçılarımızın kanlarını alarak ihtiyaç sahiplerini ulaştırmaktır. Her daim herhangi bir sıkıntı yaşamamak için depomuzda bağışçıların kanları saklıyoruz ki, acil ihtiyaç anında en hızlı şekilde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz."

Öte yandan 53. kan bağışını yapan 48 yaşındaki, TTK'dan emekli maden işçisi İbrahim Ertürk de şunları söyledi; "1979 yılında kardeşimin doğduğu gün annemin çekmiş olduğu sıkıntıları gördüm. Kardeşimin doğduğu gün ben 10 yaşındaydım. O yıllarda kan bağışçısı olmayı kafamı koymuştum. O yıllardan bu günlere kadar gelerek 53. kan bağışını yapıyorum. Ayrıca TTK'da iş kazalarının yoğunluğundan dolayı yaralanıp kana ihtiyacı olan arkadaşlarım için kan bağışına hiç ara vermeden devam ettim. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Zonguldak'ta ağır iş koluna sahip işyerleri vardır. Sıklıkla iş kazaları oluyor. Bu nedenle tüm duyarlı vatandaşları kan bağışına davet ediyorum. 53. kan bağışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'ya hediye ediyorum."

Editör: TE Bilisim