ÖZEL HABER

Zonguldak'ın Gümüşhane Mahallesinde zincirinden kurtulan pitbull cinsi köpek önce bakkala gitmekte olan çocuklara saldırdı ardından çocukları korumak isteyen köpeği parçalayarak öldürdü.


Öldürülen köpeğin sahibi Müntaz Sevinç: 11 Eylül tarihinde meydana gelen olayın tesirini halen üzerinden atamadıklarını, pitbull cinsi köpeğin önce çocuklarına ardından çocuklarını korumak isteyen yıllardır besledikleri köpeklerine saldırıp parçaladığını , ne kadar uğraşsalar da köpeklerini öldürene kadar bırakmadığını ifade ederken, saldırgan köpeklerin sahiplerini köpeklerini tasmasız, ağızlıksız dolaştırmamaları, köpekleri kulübelerinde bağlıyken de kaçmamaları için gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

 

HAYVAN KORUMA KANUNU NE DİYOR?

Konuya ilşkin olarak sorularımızı yanıtlayan hayvan dostu veteriner hekim Ufuk Işık; "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. Maddesinin l bendine göre Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.
Bu yasağa karşın yıllardır hem ülkemizde hem de ilimizde pitbull, Dogo Argentino gibi köpeklerin yasak olmasına karşı üretildiğini, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden satışının yapıldığını ; sokaklarda tasmasız , kayışsız, ağızlıksız gezdirildiğini görüyoruz. Sorumsuz sahipleri yüzünden adı lekelenen bu ırk köpeklerin elbette zarar görmesini istemiyoruz, fakat çözüm bekliyoruz.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve İl Emniyet Müdürlüklerini göreve davet ediyoruz. Sokaklarda tasmasız, zincirsiz, kayışsız gezdirilen kas ve çene yapısı güçlü köpekler için köpek sahiplerine ceza kesilmedikçe, internet sitelerinde, sosyal medyada hayvan üretip satanlar bulunup gerekli cezai yaptırım uygulanmadıkça sorunun çözülemeyeceği aşikar. Eğer bu kahraman köpek çocukları korumak için kendini feda etmeseydi, bu köpeği bu hale sokak Pitbull'un o çocuklara neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim